NRGi Rådgiver undersøger en virksomhed

LCA og EPD

Få overblik over dit produkt eller din services klimapåvirkning.

En Life Cycle Assessment (LCA) er en metode til at vurdere et produkt eller en services miljø- og klimapåvirkning over hele produktets livscyklus – fra råvareudvinding til bortskaffelse. Det inkluderer fx produktion, distribution, brug og genanvendelse eller affaldsbehandling.

En Environmental Product Declaration (EPD) er en transparent og standardiseret deklaration, der opsummerer resultaterne af en LCA for et produkt eller en service, og som er verificeret af en uafhængig tredjepart. Denne type deklaration er hyppigt anvendt i byggebranchen. 

Med disse værktøjer får din virksomhed mulighed for at evaluere og kommunikere jeres produkters miljø- og klimapåvirkning. 

Vores bæredygtighedsrådgivere guider jeres virksomhed gennem processen, udarbejder LCA’en- og den dertilhørende rapport eller deklaration. Vores rådgivere kan ligeledes hjælpe jer med at implementere konkrete tiltag til forbedring af jeres produkts miljø- og klimapåvirkning, som vi finder undervejs.

Har du brug for hjælp til LCA eller EPD?

Vi hjælper dig med at:

  • guide jer sikkert gennem processen
  • udarbejde rapporter i forhold til etablerede standarder
  • Fortolke og visualisere resultaterne

Kontakt os her for en uforpligtende snak, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Når du kontakter NRGI Rådgivning A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

Når du kontakter NRGi Elhandel A/S, behandler vi dine personoplysninger i overensstemmelse med vores persondatapolitik.

NRGi Rådgiver fortæller om et energisystem til en kunde

Indsigt og klar kommunikation

LCA og EPD kan være afgørende for din virksomhed, da det giver jer indsigt i jeres produkters klimaaftryk og hjælper jer med at få øje på de områder, der kan forbedres. 

Men dertil får I med en LCA eller EPD i hånden mulighed for at formidle til jeres kunder, hvordan miljø- og klimapåvirkningen for hver enkelt produkt ser ud.

Dermed kan jeres kunder  træffe et valg på et oplyst grundlag, og kan bruge dokumentationen til yderligere certificeringer af andre værdikæder, som din virksomheds produkt kommer til at indgå i.

Kontakt os i dag

Få professionel hjælp til din LCA eller EPD. Vi hjælper jer gennem hele processen og sikrer, at processen og resultaterne af den bliver forankret i jeres virksomhed. Fra dataindsamling til kommunikation. 

Ræk ud til os i dag for en uforpligtende samtale.

Susanne Brøchner

Senior Bæredygtigheds­rådgiver

E:suve@nrgi.dk

Nichlas Lange Dalsgaard

Bæredygtighedsspecialist

E:nlda@nrgi.dk