Artikel

4 ud af 10 boligejere sparer op til renovering af boligen


En stor del af de danske boligejere har lavet en dedikeret opsparing til vedligeholdelse og renovering. Det viser en ny undersøgelse.

Forårstjek Af Din Bolig Bo Halm Andersen Undersøger En Dørkarm

Det kan nemt blive en dyr omgang, når boligen skal repareres og istandsættes, og for mange danskere er det nødvendigt at spare op, hvis der skal være råd til det.

Men det er langt fra alle boligejere, der sørger for at prioritere det.

Således svarer 4 ud af 10 boligejere i en ny undersøgelse, at de lægger penge til side specifikt til vedligeholdelse eller renovering af deres bolig løbende, mens lidt under halvdelen først finder pengene, når behovet opstår.

Undersøgelsen er lavet af YouGov for Gjensidige og NRGi.

“Der kan være store be­sparelser at hente på energi­regningen, hvis man op­timerer boligens isolering og opvarmning.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi

Vigtigt at prioritere skadeforebyggelse

Mange boligejere prioriterer først og fremmest komfort og forskønnelse, når boligen skal renoveres. 

Men det er også vigtigt at prioritere skadeforebyggelse, understreger skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, som håber, at endnu flere fremover vil være opmærk­somme på at spare op.

“Det giver rigtig god mening at vedligeholde boligen løbende, så småting bliver taget i opløbet og ikke udvikler sig. Det kan blive endnu dyrere, hvis man lader stå til og ikke gør noget, hvis for eksempel taget eller kloakken trænger til at blive repareret. Og her kan en opsparing sikre, at man ikke behøver at udskyde arbejdet,” siger hun.

Lene Rasmussen peger på, at der i disse år er en klar tendens til, at mange boligejere er opmærksomme på klimasikring i forbindelse med forhøjet vandstand og vildere og vådere vejr.

Her kan det ofte betale sig at investere i at holde vandet væk fra boligen med for eksempel omfangs­dræn, faskiner og højvands­lukke.

“Det giver rigtig god mening at vedligeholde boligen løbende, så småting bliver taget i opløbet og ikke udvikler sig.”
Lene Rasmussen Skadedirektør i Gjensidige
Bo Halm Andersen (2)

Ifølge Bo Halm Andersen kan der ofte være penge at spare på varmeregningen, hvis man energirenoverer sin bolig.

Grønne investeringer kan ofte betale sig

Her i NRGi opfordrer byggesag­kyndig og energi­konsulent, Bo Halm Andersen, også folk til også at tænke grønne løsninger ind i fremtidige renoveringer.

“Der kan være store besparelser at hente på energiregningen, hvis man optimerer boligens isolering og opvarmning. Og selvom det er fristende at bruge sin opsparing på indretning og nyt køkken, så er det også vigtigt at have fokus på de langsigtede og ikke helt så synlige investeringer i boligen,” siger Bo Halm Andersen, som tilføjer:

“Man skal også huske, at energirenovering som regel går hånd i hånd med et bedre indeklima og øget komfort i hjemmet. Så der er flere fordele ved at investere i sin bolig.”

Af eksempler på fornuftige energi­renoveringer fremhæver han isolering af etage­adskillelse, tag, hulmure og bedre isolerende vinduer. I nogle boliger kan det også være relevant at udskifte varme­kilden, hvis huset for eksempel opvarmes med olie- eller gasfyr.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 492 repræsentativt udvalgte husejere over 18 år af YouGov for NRGi og Gjensidige i maj 2024.

Lægger du løbende penge til side specifikt til vedligeholdelse eller renovering af din bolig?  
Ja, jeg har en dedikeret opsparing til dette formål 13 %
Ja, men jeg opsparer ikke et fast beløb 28 %
Nej, men jeg planlægger at starte 6 %
Nej, jeg betaler for vedligeholdelse og renoveringer, som de opstår 44 %
Ved ikke/ikke relevant  10 %

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Her Skal Du Være Særlig Opmærksom, Når Du Bygger Eller Køber Bolig 2

2 ud af 3 bolig­søgende vægter boligens energimærke højt

Mere end halvdelen af danskerne anser boligens energi­mærke for at være meget vigtigt, når de er på jagt efter deres næste bolig. Det viser nye tal.

06.06.2024

Mand Indstiller En Varmepumpe

Hver 3. bolig­ejer kender ikke tilskudspulje til varmepumper

Siden den 27. maj har boligejere haft mulighed for at søge tilskud fra varmepumpepuljen til en ny varmepumpe. Men kendskabet til puljen er lavt, viser nye tal.

03.06.2024

Solceller På Taget

Trods stor interesse: Derfor dropper danskerne solceller

Selvom halvdelen af danskerne er positivt indstillet på at få installeret solceller på taget, hersker der en udbredt opfattelse af, at det ikke kan betale sig rent økonomisk.

03.05.2024

Solcellepark I Nees

Vi præsen­terer et tilfreds­­stillende resultat

Vi kom ud af 2023 med et tilfreds­stillende resultat på 433 millioner kroner efter skat .

01.05.2024