Nyhed

Repræsentant­skabsvalg: Mere end 120.000 kan stemme


Fra den 30. januar til og med den 12. februar kan andelshavere i Aarhus og Favrskov stemme på, hvem der skal repræsentere dem i vores repræsentantskab.

Repræsentantskabsmøde

Valget er åbent, og du kan stemme på dine favoritter blandt rekord­mange kandidater.

Valget er lukket

Mange tak for den store deltagelse og opbakning til valget i Aarhus og Favrskov. Valget lukkede den 12. februar 23.59. 

Energi og den grønne omstilling er emner, der optager mange danskere for tiden.

Også i Østjylland.

Her kan mere end 120.000 andelshavere fra valgdistrikterne Aarhus og Favrskov nu stemme på, hvem der skal repræsentere dem, deres lokalområde og resten af vores 225.000 andelshavere. 

Rekordmange kandidater 

Hele 86 kandidater står på stemmesedlen og skal kæmpe om 53 pladser, når valget åbner d. 30. januar. Og det er en stigning på næsten 40 procent sammenlignet med sidste gang, der var valg i samme område.

Ifølge bestyrelsesformand her i NRGi Jens Myrup Pedersen er den kraftige fremgang i opstillede kandidater et tegn på, at flere og flere engagerer sig i den grønne omstilling.

”Energi har aldrig fyldt mere i vores hverdag, end det gør lige nu, og det er noget, der påvirker os alle sammen. Derfor er det også vigtigt, at vi i fællesskab finder svarene på de udfordringer, vi står over for. Og det kræver engagerede kandidater. Så det er fantastisk at se, at så mange har valgt at stille op til det kommende valg,” siger Jens Myrup Pedersen.

“Energi har aldrig fyldt mere i vores hverdag, end det gør lige nu, og det er noget, der påvirker os alle sammen.”
Jens Myrup Pedersen Bestyrelsesformand i NRGi
Bestyrelsesformand for NRGi, Jens Myrup Pedersen

Bestyrelsesformand for NRGi, Jens Myrup Pedersen, ser frem til et godt valg og opfordrer folk til at stemme.

Store forventninger til valget

Som medlem af repræsentantskabet har man indflydelse på store og små beslutninger i NRGi.

Fra valg af bestyrelse til energikoncernens rolle i den grønne omstilling og mange andre spørgsmål, der kan påvirke folks hverdag.

Jens Myrup Pedersen kommer derfor også med en klar opfordring til, at man husker at få stemt på de kandidater, der matcher ens værdier og forventninger til fremtidens NRGi.

”Repræsentantskabet er vores øverste myndighed og dermed en afgørende faktor for NRGi, når der træffes beslutninger. Og så må vi naturligvis ikke glemme, at repræsentantskabet først og fremmest repræsenterer vores 225.000 andelshavere og deres værdier,” lyder det fra Jens Myrup Pedersen, som tilføjer:

”Derfor er det også vigtigt, at folk får stemt på de kandidater, som de føler, repræsenterer dem bedst, så vi får et stærkt og mangfoldigt repræsentantskab, der afspejler vores samfund. Så jeg kan kun opfordre til, at folk husker at få stemt, så vi får et godt valg. Og jeg både tror og håber på, at mange vil deltage i valget,” siger Jens Myrup Pedersen.