Aarhus kan se frem til flere ladepunkter til elbilerne

04.02.2020

I 2020 kan aarhusianerne og byens besøgende se frem til nye offentlige ladepunkter til elbilerne, når den danske e-mobilitetsudbyder Clever i år sammen med østjyske NRGi investerer et trecifret millionbeløb i udbygningen af det offentlige ladenetværk i de større danske byer og lynladestationer langs motorvejene.

Nu bliver der snart flere ladepunkter for de aarhusianske elbilejere og de elbilister, der besøger Aarhus. I 2020 står Clever sammen med NRGi klar til at investere massivt i den danske infrastruktur til elbiler. En investering med målet om at sætte strøm til cirka 500 nye offentlige ladepunkter i år. Den er én af flere årlige investeringer fra Clever, der skal være med til at styrke ladenetværket i byerne og langs motorvejene herhjemme forud for den store bølge af danskere, som vil vælge elbilen som deres næste bil i de kommende mange år.

Alene i Aarhus kan man se frem til en fordobling af offentlige lademuligheder. Aarhus er med sin store befolkningstæthed nemlig en af de danske storbyer, hvor behovet for offentlige lademuligheder er størst. Mange aarhusianere med egen bil bor i etageejendomme og har derfor i mange tilfælde ikke mulighed for at installere hjemmeopladning til bilen i carporten eller på den tilknyttede fælles parkeringsplads. Det imødekommer Clever nu med 50 nye offentlige ladepunkter i Aarhus i 2020. En investering, som foretages med støtte fra energiselskabet NRGi, der har en ejerandel i Clever.

”Vi kan og skal ikke vente med at investere i infrastrukturen til elbilerne og de rigtige, bæredygtige løsninger til fremtiden. Vi gør det nu. Med investeringerne i 2020 og de kommende år vil vi sikre, at danskerne kan lade bilen, når og hvor de har brug for det. Også dem af os, der besøger og bor i de større byer. Vi har derfor ansøgt Aarhus Kommune om cirka 50 nye ladepunkter i 2020 – altså mere end en fordobling af Clevers nuværende ladepunkter i Aarhus”, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Hos det østjyske energiselskab NRGi, ser man også en nødvendighed for at handle nu som et middel til at reducere den hjemlige CO2-udledning.

”Udledning af CO2 fra person- og lastbiler udgør en tredjedel af landets samlede CO2-udledning. En forstærkning af infrastrukturen med flere ladepunkter vil både gøre det lettere og mere attraktivt at køre elbil og med tiden bidrage til målet om 70 % reduktion af vores CO2-udledning, samtidig med, at det er et led i at elektrificere vores samfund baseret på vedvarende energi, fortæller Jacob Vittrup,” der er adm. direktør i NRGi.

Rekordhøjt salg af elbiler
I 2019 blev der solgt rekordmange elbiler i Danmark. Faktisk fire gange så mange som i 2018. Og i 2020 kan danskerne ifølge både bilmærker og -importører se frem til 35 nye elbiler og plug-in hybridbiler på det danske marked.

Det bliver derfor afgørende for den grønne omstilling af transportsektoren, at det offentlige ladenetværk og elnettet i de større danske byer som Aarhus bliver klar til stigningen i antallet af elbiler på de danske veje.

Clever og ejerne Andel og NRGi støtter op om regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, og investerer derfor sammen i at omstille transportsektoren til el. Det kræver ambitiøse og langsigtede investeringer i Danmarks infrastruktur på både kort og lang sigt. Investeringspuljen i 2020 er derfor en af flere i Clevers langsigtede investeringsstrategi i de kommende år.

Clever investerer derudover gerne med partnere i at udvikle e-mobiliteten i Aarhus og omegn, og har løbende investeret sammen med aarhusianske partnere, som fx ARoS, Musikhuset og Scandic Hotels. Det kan derfor betyde endnu flere ladepunkter i 2020, end de cirka 50 som Clever har ansøgt Aarhus Kommune om, hvis flere partnere ønsker at investere i opladning.

Fakta
Clever investerer i 2020 et trecifret millionbeløb i 500 nye offentligt tilgængelige ladepunkter i de største byer i Danmark:

  • ca. 400 nye ladepunkter i København og på Frederiksberg
  • ca. 50 nye ladepunkter i Aarhus
  • ca. 25 nye ladepunkter i Odense
  • ca. 25 nye ladepunkter i Aalborg.

Derudover arbejder Clever på at blive ejer eller medejer af i alt nye 10 lynladestationer i og uden byerne inden 2020. I Aarhus er der ca. 45 offentlige ladepunkter til elbiler. 50% af beboerne i Aarhus har parkering på egen grund, 33% har parkering ved ejendom, 15% parkerer ved kantstenen.

Kontaktoplysninger
For yderligere information – kontakt venligst:

Henrik Skyggebjerg
Kommunikationschef, Clever
Mail: hs@clever.dk
Mobil: 6016 9714

Anders Rasmussen
Senior Reputation Manager, NRGi
Mail: anra@nrgi.dk
Mobil: 2535 7449