Hvordan virker en luft-til-vand varmepumpe?


Overvejer du at investere i en luft-til-vand varmepumpe, og er du nysgerrig på, hvordan en luft-til-vand varmepumpe virker? Det kan vi heldigvis hjælpe med. Her på siden gennemgår vi nemlig, hvordan varmepumpen fungerer. Og ikke mindst hvilke fordele det kan have for dig og din bolig.

Illustration af varmepumpe

Ved du, hvordan en luft-til-vand varmepumpe virker?

Overvejer du at anskaffe dig en luft-til-vand varmepumpe, og er du i tvivl om, hvordan den egentlig virker? Teknologien bag varmepumpen kan måske virke en smule kompliceret, men faktisk er den forholdsvist simpel. Og vi vil prøve at gøre dig klogere på det her på siden, så du kan finde ud af, hvordan en luft-til-vand varmepumpe egentlig virker.

Kort fortalt omdanner en luft-til-vand varmepumpe den omgivende luft til vand, som du kan bruge til opvarmning i din bolig – deraf navnet luft-til-vand. Faktisk kan løsningen gøre en stor forskel for både miljøet og ikke mindst din varmeregning. Selve varmepumpen består af to dele, som samarbejder om at omdanne luftens energi til varme hjemme hos dig.

Så meget strøm bruger en luft-til-vand varmepumpe
Varmepumpe i have

Sådan virker luft-til-vand varmepumpens udedel

Ved du, hvordan udedelen til din luft-til-vand varmepumpe fungerer? Udedelen spiller en vigtig rolle i varmepumpens funktion. Den er placeret udenfor din bolig, og den fungerer ved at indsamle energi i luften. 

Den suger luften ind ved hjælp af en ventilator, og den overfører luftens varmeenergi til varmevekslerens kølemiddel. Her sørger en kompressor for, at temperaturen stiger på kølemidlet. Derefter omdanner pumpen varmeenergien til vand. Og det er netop det, som transporteres ind i din bolig ved hjælp af indedelen. Det er altså udedelen, der sørger for, at energien i luften bliver udnyttet effektivt.

Varmepumpe i garage

Hvad med luft-til-vand varmepumpens indedel?

Er du nysgerrig på, hvordan indedelen til en luft-til-vand varmepumpe virker? Du kan se indedelen som hele kernen i systemet. Det opvarmede kølemiddel kommer nemlig ind i varmepumpens indedel. Derefter er det indedelen, der står for at sende varmen videre til boligens varmesystem. Varmen i dit gulv, vandhanerne og radiatorerne kommer altså direkte fra varmepumpens indedel.

Det er fordelene ved en luft-til-vand-varmepumpe

Du er nu blevet klogere på, hvordan en luft-til-vand varmepumpe egentlig virker. Og der er flere gode grunde til, at du bør overveje en luft-til-vand varmepumpe som din næste varmeløsning. Vi har samlet fire af dem.

  • Stabil varme hele året: En luft-til-vand varmepumpe giver dig en stabil varme hele året rundt – uanset om det er frostvejr eller høj sol.
  • Nem installation: Varmepumpen kræver ikke meget plads, og den kan derfor let installeres i langt de fleste boliger.
  • Totalløsning: En luft-til-vand varmepumpe er en totalløsning. Den kan nemlig både sørge for at opvarme dit hus og give dig varmt brugsvand i hanerne.
  • Miljøvenlig løsning: Varmepumpen er en miljøvenlig opvarmningsform, da den blot udnytter luftens energi i stedet for fossile brændstoffer, så du sparer derfor miljøet for en hel del CO2.
Læs mere om luft-til-vand varmepumper

Bestil din luft-til-vand varmepumpe hos os

Hvis du er klar til at udskifte din nuværende varmeløsning med en luft-til-vand varmepumpe, så gør vi processen nem og overskuelig for dig. Vi tilbyder nemlig en komplet varmepumpeløsning. Du får:

  • Professionel service og installation af en VE-godkendt installatør
  • Tilknytning til en fast rådgiver, der kender dig og dine behov
  • En varmepumpe fra Vølund, Samsung, Vaillant eller Bosch
Bestil din nye varmepumpe

Branchens bedste kundeservice

Vi er stolte af at være kåret som branchens bedste kundeservice af Wilke 2023. Du kan derfor roligt tage fat i os, hvis du har spørgsmål.

Kontakt os