Artikel

Behandler du din bolig som din bil? Få et Boligeftersyn


Når du køber bil, er det naturligt at få lavet service på den flere gange – for man vil jo gerne være godt kørende og undgå skader. Det samme er ikke ligeså naturligt med boligen. Og det er en skam.

Det Skal Du Huske, Inden Du Køber Bolig 1

Har du haft din bolig til service? 

Svaret er ofte nej.

For selvom en bolig ofte er den største og dyreste investering i vores liv, er det sjældent at vi gør husker at få den tjekket løbende. Og det er en skam. For hvis man ikke er opmærksom på skader, kan selv de mindste ting vokse sig større og blive særdeles omkostningsfulde.

Heldigvis har vi svaret til dig. Nemlig, boligeftersyn.

"Et boligeftersyn kan give det fornødne overblik hos husejere, så de fremadrettet ved, hvordan boligens tilstand er, og hvordan de skal vedligeholde den rigtigt.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
NRGi Rådgiver tjekker en gulvrist

Rådgiveren er på din side

En rådgiver, der udfører et boligeftersyn, er på boligejerens side. Og det kan være en fordel ifølge Bo Halm Andersen.

”En rådgiver vil kunne lave en reel vurdering af en skades omfang og samtidig lægge en plan for renoveringen, så boligejeren ved, om det er kælderen eller taget, der først trænger til opmærksomhed,” siger Bo Halm Andersen og forklarer, at en rådgiver, der udfører et boligeftersyn, ikke må henvise til specifikke håndværkere og derfor er uvildig.

Samlet rapport om din bolig

Med et boligeftersyn modtager man også en digital rapport med beskrivelse af rådgivningen, billeddokumentation samt overslag på omkostningerne ved udbedring eller vedligeholdelse.

Og man har samtidig selv mulighed for at tilføje egne informationer som for eksempel farvekoder, kvitteringer og lignende.

NRGi Boligrådgivning hjemme hos kvinde

Bestil en energi- og boligplan

Boligeftersyn har fået nyt navn og hedder nu Energi- og boligplan. Det er samme professionelle rådgivning som altid.

Hvad er et boligeftersyn?

Med et boligeftersyn får du et overblik over boligens tilstand – og samtidig også en vedligeholdelsesplan, der kan sikre, at boligen forholder sig sund og energioptimeret mange år frem.

Samtidig kan påbegyndende skader opdages, så chancen for at de udvikler sig til reelle skader formindskes.

”Det er svært at overskue, hvilken tilstand boligen er i, hvis man lige har købt den eller ikke har en håndværksmæssig baggrund. Derudover kan det også være svært at gennemskue rækkefølgen for, hvor man skal sætte ind først.

Et boligeftersyn kan derfor give det fornødne overblik og ro i maven hos husejere, så de fremadrettet ved, hvordan boligens tilstand er, og hvordan de skal vedligeholde den på den rigtige måde,” forklarer Bo Halm Andersen, der er rådgiver hos NRGi Rådgivning.

Ideel for nye boligejere

Et boligeftersyn henvender sig til alle, der ejer en bolig med nogle år på bagen. Dog er eftersynet især en fordel for folk, der har købt ny bolig samt førstegangskøbere.

”Tilsynet skaber et overblik fra begyndelsen, og giver for eksempel førstegangskøbere den hjælp de har brug for, så de får overblik og nemt kan prioritere vedligeholdelsen fremadrettet,” siger Bo Halm Andersen.

Forslag til energiforbedrende tiltag

Med et boligeftersyn får man også overblik over eventuelle energibesparende indsatser, man med fordel kan implementere og derved gøre sin bolig grønnere.

”Det er vigtigt at få overblik over husets energiforbrug fra begyndelsen, så man hurtigst muligt kan lave forbedringer, der gør boligen mere energivenlig og giver boligejeren lavere regninger,” forklarer Bo Halm Andersen.

Vil du læse mere?

Få Styr På Din Varmekilde I Kulden

Få styr på din varmekilde i kulden

Hvad enten du fyrer op i brændeovnen, tænder for radiatorerne, eller opvarmer boligen med varmepumpe, er der fordele og ulemper ved de forskellige varmekilder. Vi guider dig igennem dem her.

19.11.2021

Vedligeholdelse Af Bolig Hvad Kan Du Eller Eksperter Klare

Vedligeholdelse af bolig: Hvad kan du eller eksperter klare?

Uanset om du lige har købt din drømmebolig eller ejet din bolig i mange år, kommer du ikke uden om det. Boligen skal vedligeholdes. Men kan du selv klare det eller er der brug for en fagperson?

17.11.2021

NRGi Rådgiver står ved en bolig

Det skal du vide om boligens energimærke

Selvom det er lovpligtigt at energimærke sin bolig i forbindelse med et salg, er der mange, der ikke er helt klar over, hvorfor de skal bruge det, og hvordan energimærket kan hjælpe dem.

15.05.2019

Sådan Undgår Du Rotter Og Mus I Din Bolig

Stop skadedyrene: Sådan undgår du mus og rotter i dit hjem

De er her, men ingen ønsker at få dem på besøg. I 2019 var der 171.899 anmeldelser om rotter på landsplan – og det er derfor ikke så underligt, at eksperter råber vagt i gevær.

13.11.2020