Kvinde står foran ladeboks

Er det billigst at lade elbilen om natten?

Ved du, om det kan betale sig at lade elbilen om natten? Her på siden kan du blive klogere på, hvornår det er mest økonomisk at lade elbilen.

Stillsv2 1.1

Kan det betale sig at lade elbilen om natten?

Det er et spørgsmål, mange elbilejere stiller sig selv. Det er ofte billigst at lade op om natten, men du skal være opmærksom på, at det ikke altid er tilfældet. 

Har du en variabel elaftale?

Hvis du har en variabel elaftale, er der en god chance for, at det kan betale sig at lade din elbil om natten. Med en variabel elaftale følger prisen på strøm nemlig markedsprisen, som varierer fra dag til dag og time til time. Men hvorfor varierer prisen?

Prisen på strøm er afhængig af flere faktorer – blandt andet udbud og efterspørgsel. Om natten er efterspørgslen efter strøm generelt lavere, og det betyder, at prisen ofte falder. På den måde er det typisk billigere at lade om natten. Nogle dage kan det dog være billigere at lade elbilen på andre tidspunkter af døgnet. Det kan eksempelvis være på tidspunkter, hvor der er meget energi tilgængelig – eksempelvis når det blæser, hvor udbuddet af vindenergi er større.

Så hvis du har en variabel elaftale, kan det være en god idé at overveje at lade din elbil om natten for at udnytte de lavere priser. Husk dog at holde øje med markedsprisen, da den kan variere.

Har du en fast pris på din elaftale?

Hvis du har en fast elaftale, er det oplagt at tænke, at det ikke gør nogen forskel, hvornår på døgnet du vælger at lade din elbil derhjemme. Men selv med en fast pris på strømmen kan det faktisk stadig være en fordel at lade din elbil om natten. Årsagen er, at tarifferne – som er de priser, du betaler for at få strømmen leveret – typisk er lavere om natten.

Det betyder altså, at selvom du betaler en fast kWh-pris på strøm, kan du stadig spare penge ved at lade din elbil om natten. Det skyldes, at du betaler en smule mindre for at få strømmen leveret om natten.

Du skal dog være opmærksom på, at besparelsen ikke er lige så stor, som hvis du har en variabel elaftale, hvor selve strømprisen varierer.

Kom i gang med at lade elbilen om natten

Vil du gerne have mulighed for at lade din elbil om natten, mens den alligevel holder i garagen eller indkørslen? Vi tilbyder en samlet ladeløsning, der gør det nemt og bekvemt for dig at komme i gang med at lade elbilen om natten. Vores ladeløsning inkluderer:

Bestil din ladeboks

Hold selv øje med prisen time for time

Hvis du har en variabel elaftale og gerne vil vide, om det kan betale sig at lade elbilen om natten, så er det en god idé selv at holde øje med prisen på strøm dag for dag og time for time. På den måde kan du planlægge, hvornår det er mest økonomisk at lade bilen. Måske det bedst kan betale sig at lade elbilen om natten?

Følg elprisen time for time
Nrgi Opladningsapp Sidebyside (2)

Gør brug af intelligent opladning

Vil du gerne slippe for selv at holde øje med, om det kan betale sig at lade elbilen om natten? NRGi Opladning app’en kan sørge for at lade bilen automatisk op – eksempelvis når strømmen er billigst. På den måde er det nemt for dig at lade din elbil op på de mest økonomiske tidspunkter, og du slipper for selv at holde øje med elprisen time for time. 

Faktisk kan NRGi Opladning også sørge for at lade din elbil op, når der er en stor andel grøn strøm i elnettet. Du vælger nemlig selv dine præferencer, og så sørger app’en for at oplade din elbil på de helt rigtige tidspunkter. 

Læs mere om NRGi Opladning