Installatør sætter ladeboks op

Kan du få en ladeboks til dit rækkehus?

Bor du i rækkehus, og er du usikker på, hvordan du skal oplade din elbil hjemme? Hvis du bor i hus og gerne vil installere en ladeboks, så er processen nem og ret ligetil. Men hvordan er dine muligheder egentlig, hvis du gerne vil have en ladeboks i dit rækkehus, og er det overhovedet en mulighed? 

Det korte svar er ja, og her på siden dykker vi ned i dine muligheder for at få installeret en ladeboks til din elbil derhjemme, hvis du bor i rækkehus.

Installation af ladeboks

Kan du få installeret en ladeboks, hvis du bor i rækkehus?

Hvis du bor i hus, så er det en ret enkel proces at få installeret din egen ladeboks hjemme i indkørslen eller garagen, men kan du egentlig få en ladeboks, hvis du bor i rækkehus? 

Faktisk kan du godt få installeret en ladeboks til din elbil, hvis du bor i rækkehus. Dine muligheder kommer dog alligevel an på, hvor din bil holder parkeret. Og det dykker vi ned i her på siden, så du kan blive klogere på, hvordan du kan lade elbilen som rækkehusejer- eller lejer.

Har du din egen p-plads, garage eller carport lige ved huset?

Hvis du som rækkehusejer- eller lejer har din egen private parkeringsplads, garage eller carport lige ved huset, så er det en smal sag at få fat i en privat ladeboks til din elbil. Det er faktisk ligeså enkelt, som hvis du bor i et helt traditionelt hus. Fordi du har dit eget private område til ladeboksen, er det nemt og hurtigt at installere den, så du kan lade din elbil op derhjemme – lige når det passer dig. 

Uanset omstændighederne er det dog altid en god idé at forhøre dig om dine muligheder hos din boligforening, andelsforening eller ejerforening, hvis dit rækkehus er en del af sådan en.

Mand installerer ladestander

For dig i rækkehus med fælles parkeringsplads

Hvis du bor i et rækkehus med en fælles parkeringsplads, så kan det være en anelse mere kompliceret at få installeret en ladeboks eller ladestander til din elbil. Det kræver nemlig lidt mere forberedelse og ikke mindst enighed i den boligforening, andelsforening eller ejerforening, som dit rækkehus er en del af.

Flere og flere anskaffer sig en elbil eller en plug-in hybridbil, og derfor oplever mange foreninger også en stigende efterspørgsel fra beboere, der ønsker at have muligheden for at oplade deres biler på de fælles parkeringsområder nær rækkehuset. Og der er mange gode grunde til, at foreningerne bør overveje at installere ladebokse eller ladestandere nær rækkehuse. 

Det er først og fremmest en god service for rækkehusenes beboere, men det kan også gøre foreningen en hel del mere attraktiv for potentielle nye lejere og ejere. For med den grønne omstilling bliver andelen af elbilejere formentlig ikke mindre i fremtiden, og det er derfor en fremtidssikret løsning.

Hvis du bor i et rækkehus med en fælles parkeringsplads og drømmer om at få installeret en ladeboks eller ladestander, så skal du derfor kontakte din forening. Typisk er det en beslutning, som både foreningen og de øvrige beboer i rækkehusområdet skal tage stilling til.

Bestil en ladeboks til dit rækkehus hos os

Hvis du bor i rækkehus med egen parkeringsplads, garage eller carport, så gør vi det nemt for dig at komme i gang med at lade din el- eller plug-in hybridbil med en ladeboks. Vi tilbyder nemlig en komplet pakke med en masse fordele. Med Zaptec Go ladeboksen får du:

Installation og serviceabonnement

Bestil en ladeboks til dit rækkehus

Gør brug af offentlige ladestandere, hvis du bor i rækkehus

Hvis du bor i et rækkehus, hvor det af den ene eller anden grund ikke er muligt at få installeret en ladeboks, så er der heldigvis stadig masser af muligheder for at oplade din elbil. Over hele landet finder du nemlig et omfattende netværk af offentlige ladestandere, som du frit kan benytte dig af. De er typisk placeret ved centrale knudepunkter som indkøbscentre, offentlige parkeringspladser og langs motorveje, så du slipper for rækkeviddeangst. 

Udover de mange muligheder for at lade op, når du er på farten, så har du med en offentlig ladestander også mulighed for at benytte dig af en lyn- eller hurtigopladning. Det betyder, at du kan oplade din bil på ganske kort tid – eksempelvis mens du handler ind, er på arbejde eller er på en længere køretur. Få svar på, hvor lang tid det tager at lade en elbil.

En offentlig ladestander er altså en nem og bekvem ladeløsning, der gør det muligt for dig at få mest muligt ud af din elbil – også selvom du bor i rækkehus.