Artikel

Grønnere events i Musikhusparken og nyt lys på The Dome


En donation på 950.000 kroner fra NRGi sikrer grønnere events i Musikhusparken og lys rundt om kunstværket ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’.

Illustration Musikhusparken Og The Dome

Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

En donation på 950.000 kroner fra vores Værdipulje sikrer, at events i den nye Musikhusparken i fremtiden kan kobles direkte på elnettet, så man kan undgå forurenende dieselgeneratorer.

Samtidig sikrer pengene også en innovativ lyskant rundt om bunden af kunstinstallationen ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’, som udgør et væsentligt element i den nye park.


“Jeg er glad for, at vi med denne donation tager et mærkbart skridt på vejen mod et mere bæredygtigt Aarhus. Vi gør os både fri for forurenende dieselgeneratorer og sikrer grønnere events på en af byens mest centrale pladser. Musikhusparken bliver en fed oase med fokus på bæredygtighed, biodiversitet og innovation, som jeg glæder mig meget til at opleve og nyde, ligesom vi med den øgede belysning lytter til borgernes ønske om mere belysning i parken,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

“Vi er stolte af at kunne bidrage til Musikhus­parkens grønne udvikling og sikre bære­dygtige løsninger for frem­tidens events.”
Jacob Vittrup Adm. direktør i NRGi

Stemningsfuld lysramme

Lyskanten rundt om ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’ indrammer kunstværket og skaber ekstra tryghed for gående efter mørkets frembrud – endda på den grønnest mulige måde.

“Vi er stolte af at kunne bidrage til Musikhusparkens grønne udvikling og sikre bæredygtige løsninger for fremtidens events. Lyskanten omkring The Dome skaber ikke kun en smuk og stemningsfuld ramme om kunstværket, men bidrager også til en øget tryghed for alle besøgende, der vil nyde området, når mørket er faldet på”, siger Jacob Vittrup, administrerende direktør i NRGi.

Den nye Musikhusparken skal spille sammen med den store ARoS-udvidelse The Next Level, som kunstværket ’The Dome, a Skyspace by James Turrell’ er en del af.

“Vi ser med store forventninger frem til 2025, hvor alle aarhusianere og besøgende i byen vil kunne opleve kunst, arkitektur, landskabsarkitektur og innovative løsninger i unikt samspil i hjertet af Aarhus”, siger Rebecca Matthews, museumsdirektør på ARoS.

Moderniseringen af den nye Musikhusparken er begyndt, og den skal efter planen stå klar i 2025, hvor det også er planen, at udvidelsen af ARoS åbner.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Nrgi Til Handling Rådgiver Gennemgår En Bolig

Tid til lidt færre und­skyldninger og lidt flere handlinger?

Det er budskabet i vores nye kampagne. Her vil vi med humor og genkendelige hverdagssituationer inspirere folk til at træffe grønnere valg i hverdagen.

20.08.2024

Forårstjek Af Din Bolig Bo Halm Andersen Undersøger En Dørkarm

4 ud af 10 boligejere sparer op til renovering af boligen

En stor del af de danske boligejere har lavet en dedikeret opsparing til vedligeholdelse og renovering. Det viser en ny undersøgelse.

15.08.2024

Her Skal Du Være Særlig Opmærksom, Når Du Bygger Eller Køber Bolig 2

2 ud af 3 bolig­søgende vægter boligens energimærke højt

Mere end halvdelen af danskerne anser boligens energi­mærke for at være meget vigtigt, når de er på jagt efter deres næste bolig. Det viser nye tal.

06.06.2024

Solcelleanlæg Ved Nees

NRGi og Sampension bag nyt stort solcelle­anlæg på Djursland

Sammen med Sampension investerer vi via vores selskab NRGi Renewables et større trecifret millionbeløb i en kommende østjysk solcellepark, der skal producere 132.000 MWh om året.

24.06.2024

NRGi Rådgiver står ved en bolig

Hver 2. bolig­ejer kender ikke til tilskuds­pulje

Næsten halv­delen af landets bolig­ejere kender ikke til tilskuds­pulje, som giver økonomisk støtte til renoverings­projekter, der kan reducere energi­forbruget i private boliger.

26.06.2024