Artikel

NRGi og Sampension bag nyt stort solcelle­anlæg på Djursland


Sammen med Sampension investerer vi via vores selskab NRGi Renewables et større trecifret millionbeløb i en kommende østjysk solcellepark, der skal producere 132.000 MWh om året.

Solcelleparken I Nees

Et nyt solcelleanlæg på 122 hektar sydøst for byen Kolind på Syddjurs vil inden længe se dagens lys.

Lokalplanen for solcelleprojektet blev således godkendt af Syddjurs Kommune i slutningen af marts, og NRGi Renewables, der er ejet af os og Sampension, er klar til at gå videre med projektet.

Den endelige investeringsbeslutning blev blandt andet taget på baggrund af en række tilsagn fra flere virksomheder, der er klar til at aftage en andel af den strøm, som den nye solcellepark er projekteret til at producere.

Det kommende solcelleanlæg vil blive opført på et åbent landområde mellem Kolind og Nødager, et område, der i dag benyttes til landbrug. Projektet vil dække et samlet område på ca. 122 hektar, svarende til cirka 170 fodboldbaner.

“Vi ser frem til at opføre denne solcelle­park, som med sin størrelse og produktions­kapacitet er med til at markere, at sol­energi spiller en væsentlig rolle i forhold til vores ambitioner om at accelerere den grønne omstilling.”
Jakob Bundgaard Direktør hos NRGi Renewables
Jakob Bundgaard

Direktør for NRGi Renewables, Jakob Bundgaard, glæder sig til at solcelleanlægget bliver en realitet.

Ros til samarbejdet

Hos NRGi Renewables glæder man sig til, at det nye solcelleprojekt bliver en realitet.

Det forklarer Jakob Bundgaard, direktør i NRGi Renewables, som er ansvarlig for udviklingen og driften af vind- og solcelleprojekter i hele landet.

”Vi ser frem til at opføre denne solcellepark, som med sin størrelse og produktionskapacitet er med til at markere, at solenergi spiller en væsentlig rolle i forhold til vores ambitioner om at accelerere den grønne omstilling,” lyder det fra Jakob Bundgaard, der kun har rosende ord at sige om udviklingsprocessen af solcelleprojektet.

”Vi har udviklet dette projekt i tæt samarbejde med Syddjurs Kommune, lokalsamfundet og de nærmeste naboer, hvor der har været en god gensidig dialog gennem hele udviklingen af projektet. Og som andelsejet virksomhed er det altid en ekstra stor fornøjelse at udvikle projekter, der skaber værdi i lokalområdet, hvor vores andelshavere bor.”

“Det er et stort fokus­område for Sam­pension at deltage aktivt i udviklingen af ny bære­dygtig energi og på den måde bidrage positivt til den grønne omstilling.”
Torbjørn Lange Chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

Stor glæde for solcelleparken

Den samlede investering fra NRGi og Sampension via NRGi Renewables i solcelleparken er på et større trecifret millionbeløb.

Sampension udtrykker også stor glæde over, at der nu er truffet endelig investeringsbeslutning for den kommende solcellepark.

”Det er et stort fokusområde for Sampension at deltage aktivt i udviklingen af ny bæredygtig energi og på den måde bidrage positivt til den grønne omstilling,” siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension, som tilføjer:

”Samtidig er vi meget glade for vores samarbejde med NRGi-koncernen omkring NRGi Renewables, og vi ser et stort fremadrettet potentiale for at gennemføre yderligere projekter sammen til gavn for såvel øget bæredygtighed samt vores pensionskunders afkast,” siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

Solcelleparken I Nees

Første spadestik til det nye solcelleanlæg forventes at blive taget i august. Billedet her er fra vores solcellepark i Nees ved Lemvig.

Grøn pulje på 10 millioner kroner

Ifølge lovgivningen om vedvarende energi skal opstillere af energianlæg bidrage økonomisk til en Grøn Pulje, som den enkelte kommune opretter.

Derfor kan Syddjurs Kommune se frem til, at NRGi Renewables bidrager med 10 millioner kroner til kommunens pulje. Midlerne skal gå til grønne og almennyttige projekter i lokalområdet.

Det estimeres, at solcelleanlægget vil producere ca. 132.000 MWh om året, svarende til det årlige strømforbrug i ca. 30.000 husstande, og at solcelleanlægget efter planen vil stå færdigt og være klar til drift i foråret 2025.

Om NRGi

NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivnings­koncern. NRGi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere og består af 1.600 engagerede med­arbejdere, som med både viden og hænder bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.

Om Sampension

Sampension er et af Danmarks største pensionsselskaber med en balance på over 300 mia. kr. og ca. 343.000 kunder og medlemmer. Sampension er kundeejet og administrerer arbejdsmarkeds- og firma­pensioner for Sampension Livs­forsikring, Pensions­kassen Arkitekter & Designere (PAD), Pensions­kassen for Jordbrugs­akademikere & Dyrlæger (PJD) samt ISP Pension.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
NRGi Rådgiver står ved en bolig

Hver 2. bolig­ejer kender ikke til tilskuds­pulje

Næsten halv­delen af landets bolig­ejere kender ikke til tilskuds­pulje, som giver økonomisk støtte til renoverings­projekter, der kan reducere energi­forbruget i private boliger.

26.06.2024

Her Skal Du Være Særlig Opmærksom, Når Du Bygger Eller Køber Bolig 2

2 ud af 3 bolig­søgende vægter boligens energimærke højt

Mere end halvdelen af danskerne anser boligens energi­mærke for at være meget vigtigt, når de er på jagt efter deres næste bolig. Det viser nye tal.

06.06.2024

Solceller På Taget

Trods stor interesse: Derfor dropper danskerne solceller

Selvom halvdelen af danskerne er positivt indstillet på at få installeret solceller på taget, hersker der en udbredt opfattelse af, at det ikke kan betale sig rent økonomisk.

03.05.2024