Artikel

Hver 2. bolig­ejer kender ikke til tilskuds­pulje


Næsten halv­delen af landets bolig­ejere kender ikke til tilskuds­pulje, som giver økonomisk støtte til renoverings­projekter, der kan reducere energi­forbruget i private boliger.

NRGi Rådgiver står ved en bolig

I april åbnede Energistyrelsen for muligheden for at søge tilskud gennem Energirenoveringspuljen.

Formålet med puljen er at motivere boligejere til at få udført energi­besparende forbedringer af deres bolig ved at tilbyde økonomisk tilskud til renoveringsprojekter, der gør boligerne mere energivenlige.

Men en ny undersøgelse fra analyse­virksomheden Exometric, som er en del af vores koncern, viser, at næsten halvdelen af de danske boligejere ikke kender til puljen eller mulighederne for at søge om tilskud til f.eks. nye vinduer, efterisolering eller et mekanisk ventilations­anlæg.

I undersøgelsen svarer 47% af de deltagende boligejere, at de ikke har hørt om Energirenoveringspuljen.

Tallene fra undersøgelsen viser også, at det kun er 3% af respondenterne, der har benyttet sig af tilskudsmulighederne, mens 15% af boligejerne svarer, at de kun har hørt om puljen.

“De tilskud, som de potentielt kan få fra puljen, kan være det økonomiske skub, der får dem til at gå i gang med at energirenovere deres bolig.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi

Klar opfordring: Overvej at søge tilskud

Går man som husejer rundt med tanker om at renovere sin bolig, er det dog oplagt at kigge nærmere på Energirenoveringspuljen.

Sådan lyder opfordringen fra Bo Halm Andersen, der er bygge­sagkyndig og energikonsulent her i NRGi.

“Det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke er flere boligejere, der har kendskab til Energi­renoverings­puljen. De tilskud, som de potentielt kan få fra puljen, kan være det økonomiske skub, der får dem til at gå i gang med at energirenovere deres bolig,” vurderer Bo Halm Andersen, der samtidig fremhæver vigtigheden af at energirenovere og de fordele, som det bringer med sig.

“Der er flere fordele ved at energirenovere sin bolig. Først og fremmest bidrager det til et lavere energi- og varmeforbrug. Det vil reducere boligens CO2-udledning og samtidig skære en del af varmeregningen. Og så kan det også være med til at øge boligens værdi og typisk også forbedre indeklimaet i boligen. Så der er både klimamæssige og økonomiske fordele ved at energirenovere sit hjem,” siger Bo Halm Andersen.

Nrgi Rådgiver Bo Halm Andersen

Ifølge Bo Halm Andersen er det en skam, at der ikke er flere boligejere, der kender til Energi­renoverings­puljen.

“Det er altid bedre at starte i det små end at gøre ingenting.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi

Start i det små

Det kan dog være svært for boligejere at vide, hvor og hvordan man bedst kommer i gang med at energirenovere. Til de boligejere har Bo Halm Andersen følgende råd:

“Det kan være en fordel at tale med en energikonsulent, inden man kaster sig over et renoveringsprojekt. På den måde får man klar besked om, hvor det bedst kan betale sig at starte,” siger Bo Halm Andersen, og tilføjer:

“Man skal også huske på, at energirenoveringer kan dække over både store og små projekter, og man kan sagtens starte med mindre projekter, der heller ikke koster alverden. Det er altid bedre at starte i det små end at gøre ingenting,” anbefaler Bo Halm Andersen.

Energirenoveringspuljen er åben til og med den 1. august 2024, eller indtil alle puljemidlerne er afsat.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.082 villa- og rækkehusejere i marts-april 2024 af analyse­virksomheden Exometric. Respondenternes geografiske tilknytning er fordelt ud over landets 98 kommuner.

Er du bekendt med Energirenoveringspuljen?  
Ja, jeg har brugt den 3%
Ja, jeg kender til den  15%
Jeg har kun hørt navnet 34%
Nej, jeg har ikke hørt om den 47%

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Mand Indstiller En Varmepumpe

Hver 3. bolig­ejer kender ikke tilskudspulje til varmepumper

Siden den 27. maj har boligejere haft mulighed for at søge tilskud fra varmepumpepuljen til en ny varmepumpe. Men kendskabet til puljen er lavt, viser nye tal.

03.06.2024

Solceller På Taget

Trods stor interesse: Derfor dropper danskerne solceller

Selvom halvdelen af danskerne er positivt indstillet på at få installeret solceller på taget, hersker der en udbredt opfattelse af, at det ikke kan betale sig rent økonomisk.

03.05.2024

Solcellepark I Nees

Vi præsen­terer et tilfreds­­stillende resultat

Vi kom ud af 2023 med et tilfreds­stillende resultat på 433 millioner kroner efter skat .

01.05.2024