Artikel

Skal du leje sommerhus? Husk at hold øje med elprisen


Prisen på strøm kan variere meget fra udlejere til udlejere. Det kan ende med en uventet stor efterregning, når forbruget skal gøres op.

Klassisk, dansk sommerhus i træ set udefra.

Husk at holde øje med priserne på forbrug, når du booker sommerhus, så du undgår en slem efterregning.

Få ting er så dejlige som den danske sommer, og derfor vælger mange af os at leje et sommerhus i en eller flere uger i sommerferien.

Men er man ikke opmærksom på prisen på strøm i lejeperioden, kan man risikere at få sig en ærgerlig overraskelse.

Der kan nemlig være væsentlige prisforskelle på strøm blandt de enkelte udlejere af sommerhuse. Og det kan løbe op i betragtelige ekstraudgifter, hvis man eksempelvis skal lade sin elbil op eller bruger andre store strømslugere som sauna, spa eller opvarmet pool.

Det viser en gennemgang af priserne blandt en række professionelle sommerhusudlejere, som vi har foretaget sammen med Gjensidige.

Her svinger prisen mellem udlejerne nogle steder i landet med to til tre kroner per kWh, hvilket betyder, at det kan være flere hundrede kroner dyrere at lade sin elbil op det dyreste sted i forhold til det billigste.

“Det er ikke altid helt gennemsigtigt, hvad man skal betale for sin strøm.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
NRGi rådgiver, Bo Halm Andersen

Nærlæs altid det med småt og husk de gode sparevaner, lyder det fra Bo Halm Andersen.

Tjek det med småt

Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent her i NRGi, anbefaler altid, at man nærlæser det med småt og sætter sig ind i, hvad prisen er på de forskellige forbrugsudgifter til sommerhuset. 

“Prisen for at bruge strøm i et lejet sommerhus afspejler ikke altid den pris, du betaler i dit eget hjem, og derfor kan man uforvarende ende med større elregning, end man havde forventet, hvis man ikke er opmærksom,” siger Bo Halm Andersen.

Han anerkender også, at det ikke altid fremgår lige tydeligt af sommerhusudlejernes hjemmesider, hvad priserne er for strøm. 

“Det er ikke altid helt gennemsigtigt, hvad man skal betale for sin strøm, før man ankommer til sommerhuset, men anbefalingen er, at man opsøger prisinformationer inden afrejse for at være på den sikre side,” siger Bo Halm Andersen. 

Tag de gode spareråd med på ferie

Bo Halm Andersen understreger, hvis forbrugsprisen er i den dyre ende, kan man gøre regningen mindre ved tage sine gode sparevaner med i sommerhuset.  

"Hvis du har en elbil, kan det give god mening at finde en offentlig ladestander, og hvis der er andre store strømslugere som spa eller sauna, skal man overveje, hvor ofte man ønsker at bruge dem”, siger han.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Sommerhus

Øget brandrisiko ved brug af 'mormor'-ladekabler i sommerhus

Manglende ladebokse i sommerhuse kan få folk til at bruge 'mormor'-ladere til at oplade deres elbil. Men det kan blive en brandfarlig affære.

04.07.2023

To Piger Kigger På En Mobil

Lavere nettariffer til næsten en kvart million elkunder

Fra den 1. juli 2023 bliver det billigere for dig at få transporteret strøm hjem til din bolig eller virksomhed, hvis du bor i netselskabets KONSTANTs forsyningsområde.

21.06.2023

Sådan Vælger Du De Rigtige Vægge I Boligen

Komfort før klima: Dét er vigtigst, når danskerne renoverer

Danskerne renoverer boligen for at skabe mere komfortable rammer at bo i, mens klimaet bliver ned­prioriteret.

12.06.2023

Mand Indstiller En Varmepumpe

Nu bliver det nem­mere at udskifte fyret med en varme­pumpe

Et nyt samarbejde med Totalkredit skal gøre det nemt og trygt for boligejere at udskifte deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

11.05.2023