Skift trygt til en varmepumpe

Skal du modernisere din bolig med en energieffektiv varmepumpe, eller trænger den gamle til at blive udskiftet? 

Vi hjælper dig med rådgivning, valg af varmepumpe, installation og en elaftale, der spiller godt sammen med jeres varmeløsning.

Vi garanterer gennemskuelighed gennem hele processen.

Hvordan fungerer en luft-til-vand varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe trækker varme ud af luften udenfor og transporterer energien via kølevæske videre til varmepumpens indedel. Her omdannes energien til varmt vand, der bliver sendt ud til boligens radiatorer eller gulvvarmerør. Det er også fra indedelen, at det varme vand til boligen bliver fordelt.

På varmepumpens indedel kan du holde øje med driften af varmepumpen og indstille, hvor varmt vandet skal være, når det løber ud i boligen.

Du kan være en af de første...

Vi er inden længe klar med vores varmepumper. Udfyld felterne nedenfor, så er du en af de første, der får besked, når det sker.

 

Vi vil gerne have dit input

Har du ønsker eller input til, hvordan den ideelle varmepumpeløsning kunne se ud for dig?

Kontakt os gerne for en snak alle hverdage kl. 9.00 - 15.00 på 7027 7798. Eller skriv en e-mail til varmepumpe@nrgi.dk.

Er en varmepumpe det rette til din bolig?

Der er mange overvejelser ved installation af en luft-til-vand varmepumpe. Har jeg plads nok til ude- og indedelen? Hvor meget støjer den for dig selv og dine naboer? Hvor meget brugsvand anvender jeg? Kan den varme min bolig op til den ønskede temperatur gennem de eksisterende radiatorer eller gulvvarme? Find svar på disse spørgsmål og mange flere nederst på siden.

Er du stadig i tvivl? Den bedste måde at få afdækket, hvorvidt en varmepumpe er den rette løsning for dig, er ved at få lavet et boligeftersyn af en professionel energirådgiver.

Med et boligeftersyn får du en helhedsvurdering af din bolig og en samlet rapport med anbefalinger til valg af varmepumpe og generelle energirenoveringer af din bolig.

Boligeftersynet koster 4.495 kr. inkl. moms. 

Bestil boligeftersyn her

 

3 trin til en varmepumpe

 

1. Indtast din adresse og dit nuværende elforbrug

2. Godkend tilbud og aftal installation

3. Vi leverer og installerer din varmepumpe og sørger for service

Tilskud og rabatter

Reduceret elafgift

Alle elkunder betaler en elafgift til staten. Men du kan få nedsat din elafgift, hvis din bolig er registreret som elopvarmet både i Bygnings- og Boligregistret (BBR) og hos dit elselskab. Du kan få nedsat elafgift for helårsboliger, ferielejligheder til eget brug, og sommerhuse.

Hvis du opfylder kravene, kan du pr. 1. januar 2022 spare 111,87 øre pr. kWh (inkl. moms) for det, du bruger mere end 4.000 kWh om året. En elopvarmet husstand (helårsbolig) bruger i gennemsnit 15.000 kWh, hvilket giver en gennemsnitlig besparelse på cirka 12.300 kroner om året med nedsat elafgift.

Læs mere om, hvordan du får reduceret din elafgift her.

 

Tilskud til varmepumpe

Et par gange om året kan du søge om tilskud til forbedringer, der får din bolig til at bruge mindre energi, som f.eks. når du skifter pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe. Du kan søge tilskud til både huse og lejligheder, så længe det er helårsboliger.

Det er værd at sætte sig godt ind i, hvad der kræves for at ansøge om tilskuddet inden, der åbnes op for ansøgninger, da tilskuddene bliver uddelt efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere om, hvordan du ansøger her.

 

Tilskud til afkobling af gas

Statens afkoblingsordning dækker omkostningerne til frakobling af gasledninger til rumopvarmning i privat beboelse. Fritagelsen for gebyr bliver tildelt efter først-til-mølle-princippet, hvorfor det er værd at holde sig orienteret om, hvornår en ny pulje åbner for ansøgninger.

Læs mere om afkoblingsordningen her.

 Det spørger andre om... 

 

Hvor meget støjer en varmepumpe?

Metrotherm varmepumperne er produceret, så de støjer mindst mulig. Faktisk er de blandt de mest støjsvage på markedet.

Du skal dog være opmærksom på, at selv små lyde kan være generende for dig og dine naboer. Derfor bør man placere udedelen, så den generer omgivelserne mindst muligt.

Hvad koster en luft-til-vand-varmepumpe?

En luft-til-vand-varmepumpe koster hos os mellem 60.000 og 80.000 kr. Du kan forvente at opnå en energibesparelse på ca. 50% af din nuværende varmeregning, hvis du lige nu har et olie- eller gasfyr. En varmepumpe fra Metrotherm har en levetid på 15 - 20 år.

Kan jeg beregne min besparelse med en luft-til-vand-varmepumpe?

Ja, på Bolius.dk kan du beregne og sammenligne udgiften til opvarmning med din nuværende energikilde med den nye. Forbruget afhænger af din boligs størrelse, alder og/eller energimæssige tilstand.

Lav din beregning på Bolius.dk 

Hvad koster det at installere en luft-til-vand-varmepumpe?

Installation og montering af din nye varmepumpe koster mellem 25.000 og 50.000 kr. Det præcise beløb afhænger af varmepumpens placering og eventuelle andre ønsker til installationen. 

Hvor mange kWh bruger en luft-til-vand-varmepumpe?

Energiforbruget til en luft-til-vand-varmepumpe afhænger af størrelsen på dit hus, hvor nyt det er, eller hvis det er et ældre hus, om det er energioptimeret.

Tager vi udgangspunkt i et 130 m2 stort ældre hus, regner man med et energiforbrug til opvarmning på ca. 5.700 kWh/år. Energiforbruget i et nyt hus på samme størrelse vil derimod ligger på omkring 1.650 kWh.

Derudover kommer det generelle elforbrug, som for en familie på fire ligger på omkring 4.000 kWh/år.

Lav din egen beregning på Bolius.dk

Hvordan fungerer en luft-til-vand-varmepumpe?

En luft-til-vand varmepumpe trækker varme ud af luften udenfor og transporterer energien via kølevæske videre til en indedel. Her omdannes energien til varmt vand, der bliver sendt ud til boligens radiatorer eller gulvvarmerør. Det er også fra indedelen, at det varme vand til boligen bliver fordelt.

På varmepumpens indedel kan du holde øje med driften af varmepumpen og indstille, hvor varmt vandet skal være, når det løber ud i boligen.

Skal jeg tage højde for, at jeg har en elbil?

Faktisk kan der være en fordel i at have en varmepumpe installeret, hvis du også bruger strøm til opladning af din elbil.

Du betaler over din elregning en elafgift til staten, og denne afgift bliver væsentligt nedsat for det elforbrug, der ligger over 4.000 kWh/år, hvis du har elvarme i din bolig. En gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn i et 130 m2 hus forbruger ca. 9.700 kWh/år på forbrugsel og opvarmning med en varmepumpe. Det betyder, at den nedsatte elafgift for længst gælder for den elektricitet, du tanker elbilen op med.

Den reducerede elafgift ligger i 2022 på 0,8 øre/kWh, hvilket er væsentlig lavere end den elafgift på 90,3 øre/kWh, som du betaler for hele dit elforbrug, hvis du ikke bruger elektricitet til opvarmning af din bolig.

Din samlede kWh-pris til opladning af din elbil kan med andre ord reduceres betydeligt, hvis du gennem elopvarmning af din bolig får reduceret din elafgift.

Kan jeg bruge mine solceller til at drive min varmepumpe?

Alle varmepumper fra Metrotherm kan kobles sammen med andre energikilder som f.eks. solceller. Det er dog vigtigt, at de sammenkobles på den rigtige måde. Du kan få lavet en beregning på dit hus ved at tage kontakt til os.

Laver I hele enterprisen ved installation? Graver I også?

Ja, vi sørger for alt fra A til Z.

Installationen af en luft til vand-varmepumpe tager typisk to dage, hvor du må forvente at være uden varme en halv til en hel dag.