Forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe


Er du klar over, hvad forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe egentlig er, og hvad en varmepumpe koster i drift? Forbruget er markant lavere end ved andre opvarmningsmetoder, og det kan du blive klogere på her på siden.

Vælg en luft-til-vand varmepumpe, og spar på dit elforbrug

Er du på udkig efter en varmeløsning, der både er energieffektiv og økonomisk fordelagtig? Så kan en luft-til-vand varmepumpe være den rette løsning for dig. En varmepumpe bruger stadig strøm, men forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe er markant lavere end ved andre traditionelle opvarmningsmetoder. Men hvordan kan det være?

En luft-til-vand varmepumpe udnytter energien i udeluften til at opvarme dit hjem og dit varme vand. Og denne proces kræver betydeligt mindre strøm end mange andre opvarmningsmetoder. Faktisk kan den producere mellem 3-5 gange så meget energi, som den bruger i strøm.

Sådan virker en luft-til-vand varmepumpe
Far og datter foran varmepumpe

Ved du, hvad en luft-til-vand varmepumpe forbruger?

Hvor meget strøm bruger en luft-til-vand varmepumpe så? Hvis vi dykker ned i, hvor mange kWh en luft-til-vand varmepumpe forbruger, så er det vigtigt at være opmærksom på, at det varierer betydeligt. Og vi har fundet et eksempel frem:

I et typisk parcelhus fra 60’erne eller 70’erne med en størrelse på 130 kvadratmeter forbruger en luft-til-vand varmepumpe omkring 5.746 kWh strøm om året.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe ikke nødvendigvis forholder sig sådan hjemme hos dig. Det præcise tal for varmepumpens strømforbrug afhænger nemlig af flere forskellige faktorer.

  • Din boligs størrelse: Jo flere kvadratmeter din bolig har, desto mere energi skal din varmepumpe også bruge. 
  • Din boligs isolering: En godt isoleret bolig holder bedre på varmen, og det kan være med til at reducere en luft-til-vand varmepumpes forbrug betydeligt.
  • Dit forbrug: Hvor meget opvarmer du din bolig, og hvor meget vand bruger du? Faktorer relateret til dit forbrug påvirker også, hvor meget strøm din varmepumpe bruger.
  • Din varmepumpes type og effektivitet: Nogle modeller er mere energieffektive end andre, og de forskellige varmepumper kan derfor også have indflydelse på forbruget.
Så meget strøm bruger en varmepumpe

Hvad koster en luft-til-vand varmepumpes forbrug?

Spørgsmålet er, hvad den årlige pris for elforbruget ved en luft-til-vand varmepumpe så lyder på? En generel udregning er: pris per kWh x årligt kWh-forbrug.

Faktisk er det ikke så helt ligetil, for der er flere faktorer, der spiller ind i udregningen af regnestykket. Det gør:

  • Elprisen: Prisen per kWh er afgørende. Og denne pris varierer alt efter, om du har en fast eller variabel elaftale.
  • Reduceret elafgift: Hvis din varmepumpe er din primære varmekilde, og du har et årligt forbrug på over 4.000 kWh, kan du søge om at få reduceret din elafgift.

Vi har dog alligevel lavet en beregning, der kan give dig et estimat af, hvad en luft-til-vand varmepumpes forbrug kan koste, hvis du bruger omkring 5.746 kWh strøm om året. Så vil det årlige forbrug for en luft-til-vand varmepumpe koste dig 11.887 kroner om året. Men husk, at det blot er et estimat, og den faktiske pris afhænger af flere forskellige faktorer.

Varmepumpe i have

Hvad betyder forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe for elregningen?

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at investere i en luft-til-vand varmepumpe? Med en luft-til-vand varmepumpe og faktisk også de øvrige typer får du en energieffektiv varmeløsning, der kan spare dig for betydelige beløb på elregningen hvert år. 

Forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe er nemlig markant lavere end ved mange andre opvarmningsmetoder, og du vil ofte kunne halvere udgiften til varme ved at skifte til en varmepumpe. Det betyder, at en luft-til-vand varmepumpes forbrug hurtigt kan vise sig at være en økonomisk fordelagtig løsning på den lange bane.

Bestilling af din luft-til-vand varmepumpe

Hos NRGi gør vi det nemt for dig at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en luft-til-vand varmepumpe. Vi tilbyder nemlig en komplet varmeløsning, der sikrer dig varmt vand i hanerne og varme i din bolig. 

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe kan se ud hjemme hos dig? Eller er du klar til at investere i en?

Hør mere, og bestil
Support

Book et møde med en varmepumperådgiver

Har du brug for at tale med en rådgiver, inden du bestiller din nye varmepumpe? Vi sidder klar til en uforpligtende snak om dine spørgsmål og behov.

Mange fordele ved en luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er en energieffektiv løsning, men faktisk er der også flere fordele end din varmepumpes lave strømforbrug.

Komplet opvarmning: En luft-til-vand varmepumpe opvarmer både din bolig og dit brugsvand. Du får altså varmt vand i hanen og en behagelig temperatur i din bolig i én samlet løsning.

Miljøvenligt valg: Med en luft-til-vand varmepumpe kan du være med til at reducere CO2-udslippet. Varmepumpen udnytter nemlig varmen fra luften omkring din bolig.

Driftsikker løsning: En luft-til-vand varmepumpe er også en pålidelig løsning. Den er driftssikker og har en lang levetid med minimal vedligeholdelse.

Forbruget ved en luft-til-vand varmepumpe er altså langt fra den eneste fordel ved varmeløsningen.

Bliv klogere på luft-til-vand varmepumper

Du er i branchens bedste hænder

Vi er igen i år kåret til branchens bedste kundeservice af Wilke 2023. Du kan derfor roligt kontakte os med spørgsmål om både stort og småt.

Kontakt os