Kombinér solceller og varmepumper


Overvejer du at lade dine solceller levere strøm til din varmepumpe? Det kan vi godt forstå, for det er en energieffektiv og økonomisk løsning. Faktisk er der flere fordele forbundet med at kombinere de to energikilder, og dem kan du blive klogere på her.

Solcellepark

Sådan fungerer kombinationen af solceller og varmepumper

Vidste du, at du faktisk godt kan kombinere solceller og varmepumper? Både solceller og varmepumper er effektive og udnytter vedvarende energikilder. Solceller virker ved at omdanne solens stråler til strøm, og varmepumper udnytter varmen fra enten luften eller jorden til at opvarme din bolig. Men energikilderne kan også fungere sammen, og det er faktisk ret simpelt. Hvis du installerer begge dele, så kan solcellerne producere strøm til at drive varmepumpen.

Et effektivt solcelleanlæg kan producere en stor del af varmepumpens strømforbrug, men det er ofte nødvendigt at supplere den producerede strøm med strøm fra elnettet – til resten af varmepumpens forbrug eller til resten af husstandens forbrug. Et præcist svar på, hvor meget strøm dit solcelleanlæg kan producere, er svært at give, for det afhænger blandt andet af solcelleanlægget og varmepumpen – og ikke mindst sæsonen. 

I sommermånederne, hvor solen skinner mere, så producerer solceller naturligt mere strøm. I denne periode, hvor solcellerne producerer mere, har du mulighed for at dække en ret stor del af din varmepumpes strømforbrug – hvis ikke det hele. I vintermånederne, hvor solen skinner knap så meget, så producerer solcellerne også helt naturligt mindre strøm. Det betyder, at du i højere grad er nødt til at supplere med strøm fra elnettet i denne periode.

Så meget strøm bruger en varmepumpe

Lad solceller producere strøm til din varmepumpe

Kombinationen af lige præcis solceller og varmepumper er særlig smart, hvis du gerne vil energioptimere din bolig. Kombinationen giver dig nemlig en energieffektiv løsning. Faktisk er der flere fordele, som du kan nyde godt af, hvis du installerer begge energikilder:

  1. Du reducerer din CO2-udledning: Både solceller og varmepumper udnytter vedvarende energi, og hvis du installerer begge dele hjemme hos dig, så bliver du mindre afhængig af fossile brændstoffer. Det er altså en miljøvenlig løsning, der i dén grad reducerer dit CO2-udslip. Det er derfor en god måde at gøre en forskel i den grønne omstilling.
  2. Du får mest muligt ud af energien: Både solceller og varmepumper er mere energieffektive end traditionelle opvarmningsmetoder. Og det betyder, at du får mere ud af den energi, du bruger.
  3. Du sparer på pengepungen: Hvis du bruger solceller til at drive din varmepumpe, så får du en energieffektiv kombination. Og det betyder også, at du får mere energi for pengene. Du har derfor også mulighed for at spare på elregningen, når den kommer
  4. Du opnår mere kontrol: Kombinationen af solceller og en varmepumpe gør, at du bliver mere uafhængig af både elnettet og de svingende energipriser. Du producerer nemlig selv en stor del af den energi, du bruger, og det er lig med frihed og kontrol.

Der er altså flere gode grunde til, hvorfor du med fordel kan overveje at lade dine solceller producere strømmen til din varmepumpe.

Varmepumpe står udenfor

Bestil din varmepumpe hos os, og kom godt i gang

Overvejer du at investere i både solceller og en varmepumpe? Det er en energieffektiv og økonomisk løsning, der både er skånsom mod miljøet og din pengepung. 

For at komme godt i gang skal du først og fremmest have installeret dine solceller. Det er vigtigt, at du tager kontakt til en professionel for at sikre, at installationen bliver udført korrekt. Det næste skridt er at få installeret en varmepumpe, og her kommer vi ind i billedet. Vi tilbyder nemlig en komplet varmepumpeløsning, der giver dig varmt brugsvand i hanerne og varme i gulvene og radiatorerne.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Brug også solceller til at oplade elbilen 

Vidste du, at du også kan kombinere solceller og elbiler – på helt samme måde som solceller og varmepumper? Du har altså også mulighed for at bruge strømmen fra dine solceller til at lade din elbil op. På den måde har du mulighed for at køre på ren, grøn energi.

Mere om solceller og elbiler
Kvinde sidder med headset

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne fra kl. 8.00 - 18.00 på 8739 0404 til at besvare din henvendelse. Vi glæder os til at høre fra dig.