Artikel

Energimærke: Få indsigt i din boligs energimæssige tilstand


Der kan være mange fordele ved at få et nyt energimærke. Udover at energimærket er lovpligtigt, når du skal sælge din bolig, giver det dig også klar besked om din boligs energimæssige tilstand.

Nrgi Rådgiver Undersøger Et Hus Udenfor

Vidste du, at et energimærke kan give dig overblik over, hvad du med fordel kan lave af energiforbedringer?

Og vælger du at følge anbefalingerne om de energioptimeringer, man får tilsendt i energimærkningsrapporten, vil det både kunne mærkes i forhold til komfort og økonomi.

Nationalt set er der et stort potentiale for energiforbedringer i danske boliger, og det vil også have en mærkbar effekt på CO2-udledningen.

Vores faste ekspert og byggesagkyndige Bo Halm Andersen fra NRGi er en af dem, der dagligt arbejder med energimærker i enfamiliehuse.

”Der vil kunne laves mærkbare energiforbedringer i alle huse med energimærke C og ringere.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Hvad er et energimærke?

”Når vi laver energimærker, gennemgår vi alt i boligen i forhold til varme- og energiforbrug. Vi kigger også på for eksempel isolering og vinduer.

Til sidst putter vi alle data og opmålinger ind i et program, som derefter udregner energimærket meget nøjagtigt,” siger Bo Halm Andersen og fortæller, at man derefter modtager en rapport med sit energimærke samt forslag til energiforbedringer, der i sidste ende – hvis de efterleves – vil kunne øge komforten, sænke omkostninger til forbrug samt gøre boligen grønnere og mere attraktiv.

”Hvis vi er ude i et ældre hus, der ikke har isolering i hulmuren, vil det netop være et af de forbedringspunkter, vi påpeger i rapporten,” siger Bo Halm Andersen.

Der vil også være overslagspriser på, hvor stor en investering forbedringen kræver, og hvor lang tid det tager at vinde investeringen hjem igen.

”Der vil kunne laves mærkbare energiforbedringer i alle huse med energimærke C og ringere,” siger Bo Halm Andersen.

”Energimærket giver som sagt overblik over boligens energimæssige stand, og anvisninger til, hvordan man gør boligen mere energioptimeret.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Få tilskud til dine energiforbedringer

Danmark har et mål om en 70 procents reduktion af vores CO2-udledning i 2030.

I dag kommer en væsentlig del af CO2-udledningen fra vores boliger, bygninger og fra byggeriet, hvilket betyder, at energiforbedringer i private boliger vil være et anseeligt bidrag til den samlede reduktion.

”Når jeg yder køberrådgivning til boligkøbere, oplever jeg i stigende grad, at folk spørger ind til og går op i et godt energimærke. Sådan var det ikke i så høj grad førhen. Det kan altså være attraktivt at forbedre sit energimærke,” siger Bo Halm Andersen.

Tid til at udskifte oliefyret?

Der er blandt andet hjælp at hente, hvis man ønsker at erstatte det gamle oliefyr, udskifte de gamle vinduer eller isolere hulmuren.

Energistyrelsen frigiver løbende tilskudspuljer, hvor danske boligejere kan søge om tilskud til energioptimerende renoveringer.

Størstedelen af danske boliger kan energiforbedres, da otte ud af ti enfamiliehuse har energimærke C eller ringere.

Husk energimærket

Det kræver ofte et gyldigt energimærke, hvis du vil søge puljen.

”Energimærket giver som sagt overblik over boligens energimæssige stand, og anvisninger til, hvordan man gør boligen mere energioptimeret – og ud fra den vil man derfor også kunne vurdere, hvilke tiltag man kan søge puljen om,” siger Bo Halm Andersen og pointerer, at han også i høj grad oplever, at interessen for et godt energimærke er stigende.

Vil du læse mere?

Reducer Din Varmeregning Ved At Skrue Op For Radiatorerne

Reducer din varmeregning ved at skrue op for radiatorerne

Der er mange penge at spare på varmeregningen, hvis vi bruger vores radiatorer rigtigt. Vi viser dig hvordan. Her får du nemlig fem gode råd til at få det optimale ud af din radiator.

22.11.2019

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018

Guide Få Dit Hus Klar Til Foråret 3

Kom nemmere gennem hussalget med en førsynsrapport

Er du nervøs over at sælge din bolig? Med en førsynsrapport kan du komme eventuelle overraskelser i tilstandsrapporten i forkøbet og ovenikøbet få mulighed for at udbedre skaderne.

31.07.2019

Er Drømmeboligen Også Et Drømmekøb I Virkeligheden

Guide: Sådan forbedrer du din boligs energimærke

Er du i tvivl om, hvad energimærket betyder for din boligs salgsværdi? Og hvad du kan gøre for at forbedre det? Vi giver dig 3 forslag til energirenoveringer, der kan forbedre din boligs energimærke.

28.02.2019