Artikel

Guide til hulmursisolering


Hulmursisolering er en nem og effektiv måde at øge din boligs energiøkonomi og reducere varmetab. Bliv klogere på, hvordan du isolerer din hulmur og spar både penge og CO2.

Er Drømmeboligen Også Et Drømmekøb I Virkeligheden

Hulmursisolering er en af de største enkeltstående, mest simple og billigste måder at isolere huset og opnå en markant besparelse på varmeregningen.

Isolering af husets hulmur er en simpel operation, der ikke kræver noget af husejeren, og med en fagmands hjælp er det hele overstået på en dag.

Tilbage er blot at nyde varmen, besparelsen og en bedre klimasamvittighed. Bo Halm Andersen, byggesagkyndig her i NRGi, guider til nem og effektiv hulmursisolering.

Ingen isolering i ældre huse

I mange ældre huse med mere end 50 år på bagen er huset typisk opført uden isolering i hulrummet mellem for- og bagmur.

Er der indblæst isoleringsmaterialer i hulrummet, kan dette over tid falde sammen, og derved vil varmisoleringen ikke være så effektivt som tidligere.

Det betyder, at huset ikke længere kan holde tilstrækkeligt på varmen, og at kold luft og fugt nemmere kan trænge ind udefra via kuldebroer, forklarer Bo Halm Andersen.

Den dårlige isolering får husejere til at skrue op for termostat og radiatorer med en unødig høj varmeregning til følge.

Udover en højere varmeregning kan boligejeren risikere et dårligere indeklima med mere fugt og skimmelsvamp til følge, og skal man sælge huset, opnår det ofte et ringere energimærke og alt andet lige en lavere salgspris.

Sådan får du huset til at holde bedre på varmen:

  • Få en fagmand til at undersøge hulmuren med et endoskop-kamera. Det er et særligt kamera, som via en boring i en eller flere af ydermurens fuger kan stikkes ind og videofilme hulrummet mellem den inderste og yderste mur. Besigtigelsen afslører, hvor meget eller lidt, der er tilbage af den oprindelige isolering
  • Er isoleringen væk, kan du opnå CO2-tilskud fra energiselskaberne, som fagmanden automatisk sørger for at søge og trække fra på regningen
  • Selve hulmursisoleringen foregår ved, at en fagmand blæser isoleringsgranulat, som typisk er små flamingokugler tilsat grafit, rockwoolgranulat eller papiruldsgranulat, ind i hulmuren via små borede huller i husets ydermur hele vejen rundt.
  • Fagmanden lukker løbende hullerne til og efterhånden vil hele husets hulmur være fyldt op med isolerende granulat. Et hus på ca. 120 kvadratmeter bør kunne hulmursisoleres i løbet af blot 3-4 timer.

Gode penge i isolering

Besparelsen på varmeregningen med hulmursisolering af et 120 kvadratmeter stort hus ligger på mellem 15 og 18 procent, hvilket kan være helt op til 4.000 kroner årligt, siger Bo Halm Andersen.

Udover at opnå CO2-tilskud til hulmursisolering kan man også trække håndværkernes arbejdstimer fra i skat. Dermed bliver investeringen i en efterisolering af husets hulmur overkommelig, og den vil være tjent ind i løbet af 4-5 år pga. besparelsen på varmeregningen.

Vil du læse mere?

Guide Bliv Klogere På Forskellen Mellem Nybyg Og Eksisterende Huse

Sådan vælger du byggegrund – syv ting du skal huske

Den perfekte bolig på den perfekte grund. Det er formentlig udgangspunktet, når de fleste vil bygge bolig. Men hvad skal du egentlig holde øje med? Det får du svar på her.

16.04.2021

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018

Slip Bekymringerne Ved Nybyg Det Kan En Byggesagkyndig Hjælpe Dig Med 2 (1)

Nybyggeri: Sådan kan en byggesagkyndig hjælpe dig

Har du kastet dig over nybyggeri? Med en byggesagkyndig kan du få hjælp under hele byggeprocessen, så du får drømmehuset. Læs mere om det her.

11.08.2020

Undgå Byggesjusk Her Er 10 Typiske Hovsa Løsninger

Undgå byggesjusk: Her er 10 typiske hovsa-løsninger

Er du handy, eller har du mod på selv at gå i sving med renovering og byggeprojekter i forbindelse med påsken og foråret? Så bør du se dig for, og for alt i verden undgå hurtige hovsaløsninger.

26.03.2021