Artikel

Sådan beskytter du din bolig mod stormskader


Hvordan beskytter du bedst din bolig, når stormen raser? Vores faste ekspert, Bo Halm Andersen, guider dig her til, hvordan du skal forberede og beskytte din bolig mod stormskader.

Saadan Beskytter Du Din Bolig Mod Stormskader

Selvom det snart er forår, ved vi ikke, om vi kan forvente endnu en storm på bagkant af en stormfuld februar. Vil du undgå dyre stormskader på din bolig, er det vigtigt at forberede dig på vejret.

Bo Halm Andersen, Energivenligs faste ekspert, giver dig her sine bedste råd til at undgå stormskader og få bugt med blæsevejret.

En fugl på mørkt hustag

Tjek taget og loftet

Det er ofte skader på husets tag og loft, som indtræffer i forbindelse med storm og orkan.

Derfor er det særlig vigtigt at tjekke, om der for eksempel sidder løse tagsten, eller at taget er tilstrækkelig fastgjort.

Det er ofte skader på husets tag og loft, som indtræffer i forbindelse med storm og orkan. Derfor er det særlig vigtigt at tjekke, om der for eksempel sidder løse tagsten, eller at taget er tilstrækkelig fastgjort.

Nogle tagtyper som for eksempel ståltage er som udgangspunkt temmelig resistente for storm, da taget er sømmet fast, men for eksempel ældre tage med tagsten kan have løse sten.

Tjek både taget oppefra og inde fra loftrummet, hvis der er adgang.

Tjek boligen for revner

Er din bolig af ældre dato, kan den sandsynligvis have revner i murværk og på vægge. Er disse mere end overfladiske kan der opstå yderligere skader som følge af storm og orkan.

Luk døre og vinduer

Husk at lukke vinduer og døre, når vinden raser. Blot en lille åbning kan være nok til, at genstande kan passere inden for og gør skade.

NRGi Rådgiver tjekker et nedløbsrør

Sørg for, at vandet kan løbe væk

I forbindelse med storm og skade er vinden ikke din eneste fjende.

Faktisk kan vand og nedbør i kombination med storm give store vandskader. Derfor er det vigtigt at sikre dig, at du generelt har korrekt fald på din grund, og at der er fri passage i nedløbsrørene.

Er der løse dele på huset?

Er træværket eller udhænget løst, eller sidder der sågar en løs mursten, bør man sikre sig, at de løse genstande fastgøres for at undgå yderligere skade som følge af stormen.

Har du grønne fingre og har haft gang i havearbejdet, skal du huske at lægge haveredskaberne i skuret eller garagen.

NRGi Rådgiver giver gode råd til en familie

Vil du passe ekstra godt på din bolig?

Med en Energi- og boligplan får du konkrete forslag til, hvordan du optimerer din bolig og reducerer energiforbruget, så du får en velholdt bolig i årene frem.

Læs mere om Energi- og boligplan

Vil du læse mere?

Sådan Undgår Du Rotter Og Mus I Din Bolig

Stop skadedyrene: Sådan undgår du mus og rotter i dit hjem

De er her, men ingen ønsker at få dem på besøg. I 2019 var der 171.899 anmeldelser om rotter på landsplan – og det er derfor ikke så underligt, at eksperter råber vagt i gevær.

13.11.2020

Sadan Undgar Du Skader Pa Boligen Frost

Pas på frosten: Sådan undgår du skader på boligen

Det er ikke sjovt at være husejer, når kulden rammer. Udover at sneen skal ryddes, kan huset også tage skade af de lave temperaturer, hvis ikke man er opmærksom.

18.12.2020

Er Det Skadeligt At Pynte Husets Facade Med Planter

Er det skadeligt at pynte husets facade med planter?

Er du i tvivl om det har konsekvenser at gro planter op ad dit hus? Byggesagkyndig Bo Halm Andersen fra NRGi Rådgivning giver dig her råd og vejledning til, hvad du skal være opmærksom på.

21.08.2020

Vaer Opmaerksom Og Undga Dyre Vandskader

Pas på regnen: Vær opmærksom og undgå dyre vandskader

Vil du undgå vandskader? Kraftig regn og skybrud kan være et mareridt for boligejere, da vandskader er noget af det dyreste og mest uoverskuelige at udbedre.

02.10.2020