Artikel

Se listen: Her er boligskaderne, vi får flest af


Hver 4. dansker har haft skader på boligen inden for de seneste tre år, og især én skade dukker hyppigt op.

Nrgi Rådgiver Tjekker Et Afløbsrør

Utætte rør, der har dryppet over en lang periode, pludselig sprængte rør eller pakninger, der sender vand rundt i hjemmet.

Vandskader kan opstå på mange måder, men de starter ofte ét sted.

En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige og os, viser, at hver 4. boligskade de sidste tre år er sket i VVS-installationer.

”Det er den type skade, vi ser suverænt flest af, og derfor matcher undersøgelsens resultater ganske fint det skadebillede, vi ser.”
Henrik Sagild Direktør for Skade i Gjensidige
NRGi Rådgiver undersøger et afløb sammen med en kunde

Hold øje med din afløb, rør og installationer, så du undgår dyre skader.

Gamle rør og utætte installationer

Bor du i en ældre ejendom med gamle rør, kan det være en ekstra god idé at give dine VVS-installationer et grundigt tjek. 

”Det er især gamle rør og installationer med forskellige typer metal, der tærer og laver utætheder, eller ganske enkelt mange års slitage samt manglende vedligeholdelse, der er skyld i de fleste rør- og vandskader,” fortæller Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige, som fortsætter:

”Det er den type skade, vi ser suverænt flest af, og derfor matcher undersøgelsens resultater ganske fint det skadebillede, vi ser.”

”Når man renoverer sin bolig, er det en god ide at tænke VVS-installationerne ind i renoveringen.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Gennemgang af boligen kan forhindre mange skader

Mange større vandskader kan dog forhindres, hvis man er opmærksom på sine installationer. 

”Når man renoverer sin bolig, er det en god idé at tænke VVS-installationerne ind i renoveringen, da de ofte er nedslidte og kan forårsage store og dyre følgeskader,” siger Bo Halm Andersen, der er energikonsulent og byggesagkyndig her i NRGi, og fortsætter:

”Men det står desværre sjældent øverst på køberens ønskeseddel at bruge penge på rør og installationer, medmindre køkken eller badeværelse skal udskiftes.”

Overvej en vandalarm

”Vi anbefaler, at man altid holder et vågent øje med sine installationer. Når vi laver et boligeftersyn, råder vi ofte boligejerne til at få installeret en vandalarm. Det gør det muligt at opdage en eventuel utæthed i tide, hvormed man undgår, at den udvikler sig til en dyr følgeskade,” lyder det fra Bo Halm Andersen.

Top fem over boligskader (Kantar Gallup, 2022)

  1. Skade på VVS-installationer 24 %
  2. Skade med fugt eller råd 15 %
  3. Skade på tagkonstruktion 14 %
  4. Skade på vinduer eller døre 12 %
  5. Skade med skadedyr 8 %

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Kantar Gallup for NRGi og Gjensidige Forsikring i marts 2022 blandt 1.027 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Vil du læse mere?

Stort Potentiale Derfor Bør Du Energirenovere Boligen

Stort potentiale: Derfor bør du energirenovere boligen

Langt størstedelen af den danske boligmasse kan energiforbedres. Faktisk er 8 ud af ti boliger udstyret med et energimærke C eller ringere og kan derfor med fordel energirenoveres.

04.12.2020

870NRGI

8 lette spareråd til underholdning og enheder

Vidste du, at 39% af en husstands elforbrug i gennemsnit går til underholdning som tv, computere og Playstation? Det betyder, at der er store besparelser at hente, hvis du følger disse enkle spareråd.

13.04.2021

Her Er Fem Fejl På Elinstallationerne De Fleste Overser

Guide: Her er 5 fejl på elinstallationer, de fleste overser

Skal du købe bolig? Så skal du huske at tjekke, om elinstallationerne i dit nye hjem er, som de skal være. Vi viser dig, hvad en el-rapport dækker over, og hvilke fejl du typisk skal holde øje med.

11.06.2020

Nrgi Rådgiver Tjekker Muren På Et Hus

Murværk: Sådan under­søger du mur­værket på dit hus

Murværket er en vigtig del af din boligs klimaskærm. For selvom ydermurene kan holde til en del, skal du huske at tjekke dem i løbet af året, hvis du vil undgå dyre skader.

16.05.2023