Artikel

Undersøgelse: Dét er vigtigst, når vi renoverer vores bolig


Komfort, økonomi eller klima? Hvad er vigtigst for os, når vi tager arbejdstøjet på og renoverer vores hjem? Det har vi undersøgt nærmere sammen med Gjensidige.

Nrgi Rådgiver Tjekker Et Hus Udenfor

Aldrig før har danskerne brugt så mange penge på at renovere deres boliger, som i løbet af de seneste par år.

En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige og os, viser, at danskerne først og fremmest prioriterer komforten af boligen, når listen over renoveringsopgaver skal udføres.

29 procent af dem, der har renoveret eller har planer om at renovere bolig, svarer, at det vigtigste er at gøre boligen mere komfortabel at bo i.

”Der er mange gevinster at hente, både i privatøkonomien og for klimaet ved at bygge og renovere klogt.”
Bo Halm Andersen Bygningssagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Det handler også om økonomi

Efter komfort er det pengepungen, forbrugerne har for øje, når de planlægger og udfører renoveringsarbejde i hjemmet.

Således svarer 19 procent i undersøgelsen, at de ønsker at sænke forbrugsomkostningerne, f.eks. gennem energiforbedringer som f.eks. solceller og ny, mere grøn, varmelevering, mens 13 procent svarer, at de prioriterer renovering, der øger eller fastholder boligens værdi.

NRGi Rådgiver undersøger et vindue

Nye vinduer kan være med til at gøre dit hjem mere komfortabelt.

Sammenhængen mellem komfort, økonomi og klima

I samme undersøgelse svarer blot ni procent, at de ønsker at klimaoptimere deres bolig i forbindelse med igangværende eller kommende projekter.

Men ifølge Bo Halm Andersen, der er energikonsulent og byggesagkyndig her i NRGi, er der stor sammenhæng mellem komfort, økonomi og klima i forbindelse med renovering af hjemmet.

“Der er mange gevinster at hente, både i privatøkonomien og for klimaet ved at bygge og renovere klogt. Eksempelvis gør nye vinduer boligen mere komfortabel ved at fjerne trækgener, det giver en lavere varmeregning og samtidig sparer man CO2,” siger Bo Halm Andersen, som tilføjer:

“Hvis der er udarbejdet et energimærke - og dermed også en energimærkningsrapport - kan du bruge den som guide til at få overblik over, hvilke rentable energirenoveringsprojekter, du med fordel kunne kigge nærmere på."

”Man risikerer at få alvorlige skader og massive regninger, hvis man ikke tager tingene i opløbet.”
Henrik Sagild Direktør for Skade i Gjensidige
NRGi Rådgiver lyser med en lommelygte ned i et afløb

Er skaden først sket, kan det blive en dyr fornøjelse for dig at reparere dit hus.

Det kan koste dyrt at lade stå til

Vil du gerne spare penge i det lange løb, giver det mening at renovere dit hjem - med tanke på både klimaet og boligens tilstand. 

Derfor er det heller ikke altid de synlige og mest iøjnefaldende problemer, man skal starte med i en renovering, lyder det fra Henrik Sagild, der er Direktør for Skade i Gjensidige.

“Man risikerer at få alvorlige skader og massive regninger, hvis man ikke tager tingene i opløbet. Derfor anbefaler vi altid, at man får en professionel til at vurdere huset tilstand, prioritere indsatsen og udbedre eventuelle skader, inden problemet løber løbsk,” siger han.

Det er ifølge eksperterne vigtigt at prioritere og planlægge renoveringer af huset, hvis man som boligejer vil reducere risikoen for uforudsete udgifter på boligbudgettet, men det kræver, at man tænker langsigtet og ikke altid kun tænker i komfort og kortsigtede besparelser.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi i marts måned 2022 blandt 1.027 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

 

Vil du læse mere?

Her Er Fem Fejl På Elinstallationerne De Fleste Overser

Guide: Her er 5 fejl på elinstallationer, de fleste overser

Skal du købe bolig? Så skal du huske at tjekke, om elinstallationerne i dit nye hjem er, som de skal være. Vi viser dig, hvad en el-rapport dækker over, og hvilke fejl du typisk skal holde øje med.

11.06.2020

Nrgi Rådgiver Undersøger En Radiator (1)

Ekspert advarer: Pas på, når du skruer ned for varmen

Det kan være fristende at sænke temperaturen i hjemmet, når varmeregningen stiger. Men gør du det forkert, kan det gå ud over din bolig, dit helbred og din økonomi.

10.10.2022

Fra A2020 Til G Her Er Energimærkningens ABC 2

Fra A2020 til G: Her er Energimærkningens ABC

Husets energimærke viser, hvor god energimæssig stand boligen er i. Men hvad er egentlig forskellen mellem en bolig med energimærke A2020 og G? Det får du svaret på her.

08.10.2018

Kom Nemmere Gennem Hussalget Med En Førsynsrapport

Derfor er det vigtigt at du kender boligens energimærke

Under halvdelen af danskere kender energimærket på deres bolig. Og det er en skam. Der kan nemlig være fordele ved at kende sit energimærke, uanset om du skal sælge, købe eller blive boende.

10.07.2020