Artikel

Strømforbruget er flyttet, men mange glemmer tarif­ferne


Danskerne er gode til at flytte deres forbrug og bruge strømmen, når elprisen er lav. Men besparelserne kan potentielt blive endnu større.

Hånd trykker på en knap på en ovn

Meget tyder på, at danskerne holder skarpt øje med elpriserne i løbet af dagen, inden de sætter vaskemaskinen i gang, tænder ovnen eller lader elbilen op.

Det viser en ny analyse fra netselskabet KONSTANT, der er en del af vores koncern.

Men selvom danskerne flytter deres forbrug til tidspunkter på døgnet, hvor elprisen er lav, kan de potentielt spare endnu mere, hvis de også tager højde for de såkaldte tidsdifferentierede tariffer.

Tariffer er en del af elregningen, der dækker over transport af strømmen i elnettet og er et beløb, der kommer oveni elprisen, uanset hvilken elaftale, eller, hvilket elselskab man har.

“Men i takt med at samfundet bliver mere elektrificeret, handler det ikke kun om at spare på strømmen.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
Portrætbillede af NRGi-rådgiver, Bo Halm Andersen

Bo Halm Andersen anbefaler, at man overvejer, hvornår man bruger strøm på.

Brug strømmen på de rigtige tidspunkter

Ifølge Bo Halm Andersen, byggesag­kyndig og energi­konsulent her i NRGi, giver det mening, at man både holder fast i de gode sparevaner og samtidig er opmærksom på, hvornår man bruger strømmen.

“De høje energipriser i 2022 fik for alvor folk til at spare på strømmen, og jeg kan kun opfordre folk til at holde fast i de gode sparevaner. Men i takt med at samfundet bliver mere elektrificeret, handler det ikke kun om at spare på strømmen. Det handler i lige så høj grad om at bruge strømmen fornuftigt og på de rigtige tidspunkter. Og det er her, at tarifferne kommer ind i billedet,” siger Bo Halm Andersen.

Prisen på tariffer varierer efter, hvornår på døgnet, man bruger strømmen.

Tariffer er således dyrest mellem 17 og 21, hvor presset på elnettet typisk er størst.

“Jo større ens forbrug er, jo flere penge er der at spare på elregningen.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
Kvinde sidder i en sofa med sin computer

Der kan være gode penge at spare, hvis du holder øje med netselskabernes tariffer.

Hold øje med tarifferne

Analysen kigger også på det samlede elforbrug for mere 230.000 husstande i KONSTANTs forsyningsområde.

Her viser tallene, at forbruget er steget. I november i år blev der således brugt 99,9 GWh, mens der til sammenligning blev brugt 84,8 GWh i samme måned sidste år.

Ifølge Bo Halm Andersen kan der være flere årsager til, at danskernes strømforbrug er steget.

”Udover at 2022 var et usædvanligt år, hvor folk havde meget fokus på at spare på strømmen, så oplever jeg også, at elektrificeringen af samfundet er blevet en mere naturlig del af folks hverdag. Det er særligt ladebokse til elbiler og installation af varmepumper, der er populære, og som bidrager til at vores samlede elforbrug stiger. Så det forbrug, vi ser i november i år, er efter min vurdering mere et udtryk for, at vi er tilbage på et mere normalt niveau, end at der er tale om en markant stigning i forbrug,” lyder det Bo Halm Andersen, som tilføjer:

”Og det gør det blot endnu mere relevant at tage højde for tarifferne, når vores strømforbrug stiger. For jo større ens forbrug er, jo flere penge er der at spare på elregningen,” lyder opfordringen fra Bo Halm Andersen.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Kvinde slukker for kontakten

Sidste års elpriser påvirker danskernes strømforbrug

Danskerne ser ud til at holde fast i de gode sparevaner. Særligt ét spareråd er vi vilde med.

15.12.2023

Familie Hilser På Rådgiver2

Travlhed hos landets byggesag­kyndige inden års­skiftet

Det nye bolig­skattesystem har tændt blusset under bolig­markedet, hvor mange sælgere og købere forsøger at få en handel i hus før årsskiftet.

06.12.2023

Nrgi Ladestandere

Ny opladningsapp på vej til elbils­ejere

Elbilernes stigende popularitet får os til at styrke vores position på markedet for ladeløsninger og lancere en ny opladnings­app i samarbejde med Monta.

10.11.2023

Øst For Paradis

41 projekter får støtte fra Værdi­puljen

Vi har endnu engang støttet spændende projekter, der er værdi­skabende og styrker fællesskabet. Denne gang uddeler vi 5 millioner kroner.

22.12.2023