Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?


Overvejer du at investere i en varmepumpe, og er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Du skal først finde ud af, hvilken type varmepumpe der passer til din bolig og dine behov. Derudover er der en række andre faktorer, du skal være opmærksom på. Bliv klogere på, hvilken varmepumpe du skal vælge her på siden.

Luft-til-vand varmepumpe

Hvilken type varmepumpe skal du vælge?

Når du skal finde ud af, hvilken varmepumpe du skal vælge, er første skridt at finde den type, der passer til din bolig og dine behov. Vi gennemgår kort de forskellige typer.

Luft-til-vand varmepumper

Som navnet antyder, udnytter en luft-til-vand varmepumpe varmen fra luften og omdanner den til varme i dit centralvarmesystem. Det er en totalløsning, der både kan give dig varmt brugsvand og varme i gulvene og radiatorerne. Netop derfor er det en udbredt type i mange boliger, da det er en effektiv løsning, der kan opfylde alle varmebehov.

Sådan virker en luft-til-vand varmepumpe

Luft-til-luft varmepumper

En luft-til-luft varmepumpe udnytter også energien fra luften, men forskellen på en luft-til-vand varmepumpe og en luft-til-luft varmepumpe er, at luft-til-luft modellen udelukkende opvarmer din bolig og ikke giver dig varmt vand i hele centralvarmesystemet. Af den grund er varmepumpetypen også typisk anvendt til mindre boliger eller som en sekundær varmekilde.

Jordvarmepumper

 En jordvarmepumpe udnytter, som navnet antyder, jordens varme til at opvarme din bolig. Hvis du har god plads til nedgravning af rør i baghaven og er villig til at lave en større investering, så kan en jordvarmepumpe være en løsning for dig. Det er især en velegnet løsning til større boliger.

Find ud af, hvilken varmepumpe du skal vælge

Hvis du overvejer at udskifte dit oliefyr eller gasfyr med en varmepumpe og skal finde ud af, hvilken varmepumpe du skal vælge, så er der flere forskellige faktorer, du skal tage højde for.

Du skal først og fremmest tage stilling til, hvilken type varmepumpe du skal vælge til din bolig og dine varmebehov. Alle typer varmepumper har nemlig hver deres fordele og egenskaber, og det handler derfor om at finde den mest optimale løsning for lige præcis din situation. Har du mon brug for en totalløsning, der både kan opvarme din bolig og levere varmt vand? Eller leder du efter en supplerende varmekilde til din nuværende løsning? 

Når du har fundet frem til, hvilken type varmepumpe du skal vælge, handler det også om at finde en varmepumpeløsning, der har den nødvendige kapacitet til at opfylde dine varmebehov. Varmepumpens størrelse kommer blandt andet an på din boligs størrelse, dine varmebehov og din boligs isolering. 

Spørgsmålet om, hvilken varmepumpe du skal vælge, kan derfor ikke besvares entydigt. Valget kommer nemlig an på din specifikke situation og bolig.

Hvordan virker en varmepumpe?
EHS Mono HT

Se vores mest populære varmepumper

Sammen finder vi frem til den helt rette varmepumpe til din bolig, men vil du gerne vide lidt mere om vores mest populære varmepumper?

Varmepumpe i bryggers

Bestil din luft-til-vand varmepumpe hos os

Hvis du har besluttet dig for at vælge en luft-til-vand varmepumpe til din bolig, så tilbyder vi en komplet varmepumpeløsning, der kan give dig varme i både gulvet, radiatoren og hanen. Med vores varmepumpeløsning får du:

  • Professionel service og installation
  • Tilknytning til en fast rådgiver
  • En varmepumpe fra en anerkendt producent 

Er du klar til at udskifte din nuværende varmeløsning med en varmepumpe?

Bestil din nye varmepumpe her

Vi hjælper dig med, hvilken varmepumpe du skal vælge

At vælge den rette varmepumpe kan være en kompliceret opgave, for der er flere forskellige faktorer, du skal tage i betragtning. Netop derfor er det en god idé at søge professionel rådgivning. Det kan vi heldigvis hjælpe med, så du kan træffe den rigtige beslutning og få mest muligt ud af din investering. 

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Vi kan først og fremmest rådgive dig om, hvilken type varmepumpe du skal vælge. Her tager vi udgangspunkt i dine specifikke behov og lige præcis din bolig. Vi hjælper dig også med information om priser og processen fra start til slut.

Vi besigtiger din bolig 

Hvis du vælger at gå videre i processen, besigtiger vi din bolig. Her beregner vi dit præcise behov for din nye varmepumpe.

Du kan få et uforpligtende tilbud

På baggrund af besigtigelsen af din bolig modtager du et tilbud, der er skræddersyet til dine behov og din situation. Tilbuddet er helt uforpligtende.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Vi sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål til vores varmepumpeløsninger? Husk, du kan skrive til varmepumpe@nrgi.dk eller ringe på 7027 7798 alle hverdage kl. 9.00 - 15.00.