Luft-til-vand varmepumper til 150 m2 boliger


Har du en bolig på 150 m2, og er du i tvivl om, hvorvidt en luft-til-vand varmepumpe er den rette løsning? Når du skal finde den rette varmepumpe, skal du både finde ud af, hvilken type varmepumpe der passer til dine behov, men varmepumpen skal også have en størrelse og kapacitet målrettet din bolig og dine behov.

Varmepumpe Forklaring

Sådan virker en luft-til-vand varmepumpe?

Passer en luft-til-vand varmepumpe til en bolig på 150 m2?

Når du skal vælge den rette varmepumpe til din bolig, så er der flere forskellige faktorer, du skal tage højde for, og én af dem er varmepumpetypen. Der findes nemlig tre forskellige typer, som hver har deres kendetegn, fordele og anvendelsessituationer.

En jordvarmepumpe kræver en del mere plads og en større investering i jordboring, og en luft-til-luft varmepumpe er især velegnet til en mindre bolig eller som supplement til den øvrige opvarmning. En luft-til-vand varmepumpe er derimod et optimalt valg, hvis du har en bolig på 150 m2. Varmepumpetypen er udbredt blandt mange boligejere, og det er der god grund til. Den kan nemlig give dig både opvarmning og varmt brugsvand, og det gør en luft-til-vand varmepumpe til en ideel totalløsning til boliger på 150 m2.

Læs mere om luft-til-vand varmepumper til 200 m2 boliger

Vælg den rette størrelse luft-til-vand varmepumpe til din 150 m2 bolig

Har du besluttet dig for at investere i en luft-til-vand varmepumpe til din bolig på 150 m2, og er du i tvivl om, hvor stor en varmepumpe du skal vælge til dit hjem? Du kan nemlig få varmepumper i flere forskellige størrelser og dermed også med flere forskellige kapaciteter.

Det er vigtigt, at du finder frem til den helt rigtige størrelse, for hvis du investerer i en for lille varmepumpe, kan du risikere, at den ikke kan opfylde dine varmebehov. Hvis du derimod investerer i en for stor varmepumpe til din bolig, så kan du også risikere, at den bruger for meget energi, som bare ender med at gå til spilde. Det er derfor vigtigt at finde den rette størrelse. Men hvilken størrelse luft-til-vand varmepumpe passer bedst til en bolig på 150 m2?

Det er svært at svare på, for størrelsen afhænger faktisk ikke bare af din boligs størrelse. Valget kommer også an på, hvor godt dit hus er isoleret, hvor mange radiatorer du har i dit hus, om du har installeret gulvvarme, og hvordan du gerne vil have temperaturen i dit hjem.

Kvinde taler i teefon

Få professionel rådgivning, inden du investerer 

Er du mon i tvivl om, hvilken størrelse luft-til-vand varmepumpe der passer til din bolig på 150 m2? Vi tilbyder gratis rådgivning, hvor vi sammen finder ud af, hvilken løsning der passer til din bolig og dine behov. Vi hjælper også gerne med at beregne dine fremtidige varmeudgifter, så du kan få et billede af, hvordan en varmepumpe kan påvirke din økonomi.

Gratis og uforpligtende rådgivning
Trustpilot 4,5 Stjerner

Trustpilot

Vi har 4,7 stjerner på Trustpilot, så du kan roligt tage fat i os, hvis du har spørgsmål til vores varmepumpeløsninger.

Hvad er prisen på en luft-til-vand varmepumpe til 150 m2?

Er du nysgerrig på, hvad prisen på en luft-til-vand varmepumpe til en bolig på 150 m2 er? Det er svært at give et entydigt svar, for prisen varierer afhængigt af flere forskellige faktorer. Jo større din bolig er, jo mere vil varmepumpen typisk også koste. Udover størrelsen på din bolig og varmepumpens effektivitet så kommer prisen også an på, hvordan dit forbrug er, hvor godt din bolig er isoleret, og hvor gammel din bolig er. 

Hvis du har en bolig på 150 m2, så kan du forvente, at en luft-til-vand varmepumpe koster omkring 145.000 - 160.000 kroner – inklusiv installation af selve varmepumpen. Det kan virke som en stor investering, men heldigvis er der flere forskellige muligheder, der kan hjælpe dig med at lette finansieringen. Og så er det en god, økonomisk investering på den lange bane.

Finansiering af din luft-til-vand varmepumpe
Varmepumpe fra Vaillant

Du skal dog også være opmærksom på, at prisen på din luft-til-vand varmepumpe ikke blot er selve anskaffelsesprisen. Varmepumpen bruger strøm, og foruden anskaffelsesprisen er det derfor også en god idé at tage højde for varmepumpens strømforbrug.

Så meget strøm bruger en varmepumpe