Luft-til-vand varmepumper til 200 m2 boliger


Er du i tvivl om, hvorvidt en luft-til-vand varmepumpe passer til en bolig på 200 m2, hvordan du vælger den rette størrelse varmepumpe, og hvad en varmepumpe koster? Det kan du blive klogere på her på siden.

Luft-til-vand varmepumpe forklaring

Sådan fungerer en luft-til-vand varmepumpe

Vælg en luft-til-vand varmepumpe til din bolig på 200 m2

Overvejer du at investere i en varmepumpe? Så er første skridt at finde ud af, hvilken type varmepumpe der passer til din bolig og dine behov. Der findes nemlig flere forskellige typer – jordvarmepumper, luft-til-luft varmepumper og luft-til-vand varmepumper. 

En jordvarmepumpe kræver en stor grund, og det er derfor ikke den mest oplagte mulighed for alle boligejere. En luft-til-luft varmepumpe er en udbredt løsning, men varmepumpetypen passer bedst til mindre boliger. Den kan også fungere som et supplement til den eksisterende opvarmningsform. Det er derfor heller ikke det ideelle valg, hvis du har en bolig på 200 m2. 

En luft-til-vand varmepumpe passer derimod især godt til boliger på 150 m2 eller mere, og det smarte ved en luft-til-vand varmepumpe er, at den både kan levere varmt vand i hanerne og varme i gulvene og radiatorerne. Det gør en luft-til-vand varmepumpe til en komplet løsning for boliger på 200 m2.

Luft-til-vand varmepumper til 150 m2 boliger

Hvilken størrelse luft-til-vand varmepumpe passer til 200 m2 boliger?

Har du en bolig på 200 m2, og har du besluttet dig for at investere i en luft-til-vand varmepumpe? Så er næste skridt at finde frem til varmepumpens effekt og størrelse. Og her er det altså ikke bare din boligs størrelse, valget afhænger af. Det er nemlig også vigtigt at tage højde for, hvor godt isoleret dit hus er, hvor mange radiatorer du har, og hvordan dit varmebehov er. 

Det er vigtigt at investere i den rigtige størrelse luft-til-vand varmepumpe til din 200 m2 bolig, for en for lille varmepumpe kan risikere ikke at kunne dække dit varmebehov. Hvis du vælger en varmepumpe med en stor størrelse og effektivitet, der ikke passer til din boligs størrelse, så kan du omvendt også risikere, at den bruger unødig energi. Og netop derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige balance med de forskellige faktorer taget i betragtning.

DSC 2812

Er du i tvivl? Vi tilbyder gratis rådgivning

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse luft-til-vand varmepumpe du skal vælge til din 200 m2 bolig, så er vi klar til at hjælpe dig. At finde den helt rigtige varmepumpe til netop dit hjem kan virke som en stor opgave, men vi tilbyder professionel rådgivning. Her kan vi sammen finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dine 200 m2 og ikke mindst dine behov. Det er helt gratis og uforpligtende.

Gratis og uforpligtende rådgivning
Trustpilot 4,5 Stjerner

Trustpilot

Vi har 4,7 stjerner på Trustpilot, så du kan roligt tage fat i os, hvis du har spørgsmål til vores varmepumpeløsninger.

Sådan er prisen på en luft-til-vand varmepumpe til en bolig på 200 m2

Ved du, hvad en luft-til-vand varmepumpe til en bolig på 200 m2 koster? Faktisk er det svært at give et præcist svar på spørgsmålet, for prisen kommer nemlig an på flere forskellige faktorer – udover størrelsen på din bolig. Varmepumpens effektivitet, dit forbrug og din boligs isolering spiller eksempelvis også ind.  

Hvis du har en bolig på 200 m2, kan du forvente, at en luft-til-vand varmepumpe koster omkring 160.000 - 175.000 kroner inklusiv installation. Det er en stor investering for mange, og derfor er det en god idé at dykke ned i, hvordan du kan finansiere luft-til-vand varmepumpen. Heldigvis er det også en god, langsigtet investering. 

Læs mere om finansieringen af sin varmepumpe
Varmepumpe udenfor

Du skal være opmærksom på, at varmepumpens anskaffelsespris er én ting. Men det er også en god idé at danne et overblik over, hvor meget strøm en varmepumpe bruger, så du kan få et billede af de samlede udgifter. Og ikke mindst et billede af, hvordan du kan reducere din elregning på den lange bane.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?