Skal du købe eller leje din ladeboks?


Hvis du gerne vil lade din elbil op med en ladeboks derhjemme, så har du overordnet to muligheder for at få en ladeboks: Du kan enten leje eller købe den. Men hvad er den bedste løsning? Det er et spørgsmål, som mange elbilejere stiller sig selv.

NRGI Ladestandere 12.09.23 8538

Her på siden kan du blive klogere på fordelene og ulemperne ved begge muligheder, så du kan finde ud af, om du skal købe eller leje din ladeboks.

Og uanset hvilken løsning, du vælger, så får du:

 • Fleksibilitet ved at have din ladeløsning lige ved hånden
 • Refunderet din elafgift
 • Mulighed for at lade, når strømmen er billigst og grønnest. 
NRGI Ladestandere 12.09.23 9327

Derfor bør du købe din egen ladeboks

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør eje ladeboksen. Og faktisk er der knap så mange ulemper. Vi har samlet alt, du skal vide herunder, så du kan vurdere, om det er den rette løsning for dig.

 • Økonomisk fordelagtigt på sigt:

Hvis du gerne vil købe din egen ladeboks i stedet for at leje den, så skal du betale et større engangsbeløb for selve ladeboksen. Selvom det er lig med en større investering her og nu, så kan dét at købe ladeboksen fremfor at leje den være en økonomisk fordelagtig løsning på lang sigt. Du slipper nemlig for at betale for et månedligt abonnement. 

 • Fuld kontrol:

Når du køber din egen ladeboks, så ejer du den helt selv, og du har derfor den fulde kontrol over din egen ladeløsning. Det opnår du ikke på samme måde, hvis du vælger at leje din ladeboks.   

 • Professionel installation og service:

Hvis du køber din egen ladeboks, så betyder det dog ikke, at du er helt overladt til dig selv. Løsningen inkluderer nemlig ofte en serviceaftale, hvor din udbyder sørger for både installation og vedligeholdelse af din ladeboks, så du ikke skal bekymre dig om det. 

 

Vi anbefaler, at du køber din egen ladeboks fremfor at leje den, hvis din elbil er kommet for at blive, og hvis du har økonomi til at investere et større engangsbeløb. Den løsning giver dig nemlig fuld kontrol over din ladeboks, og det viser sig ofte at være en økonomisk fordelagtig løsning på længere sigt. 

Ladestander

Hvilken effekt skal min ladeboks have?

En ladeboks på 11 kW er blandt de mest populære ladeløsninger, og det er der flere årsager til.

DSC 5182

Køb din ladeboks hos os

Vil du gerne købe din ladeboks? Hos NRGi tilbyder vi en samlet ladeløsning til dig, der har en elbil, så du let og hurtigt kan komme i gang med at oplade derhjemme – med din helt egen ladeboks. Vi hjælper dig med hele processen – lige fra bestilling til installation.

Den samlede ladeløsning inkluderer:

Køb din ladeboks

Fordele og ulemper ved at leje din ladeboks

Udover at købe din ladeboks har du også mulighed for at leje den. Der er flere forskellige fordele og ulemper forbundet med løsningen, og dem dykker vi ned i her.

 • Lavere startomkostninger:

Hvis du lejer din ladeboks, så betaler du et fast månedligt abonnement for din ladeboks i stedet for et større engangsbeløb. Du slipper dermed for de høje startomkostninger, der er forbundet med at købe en ladeboks. For nogle kan det derfor være mere økonomisk overskueligt at leje ladeboksen.

 • Mere fleksibilitet:

At leje din ladeboks kan være en mere fleksibel løsning end at købe den. Du har nemlig i højere grad mulighed for at udskifte eller tilpasse den til dine skiftende behov. Du har også mulighed for at opgradere din ladeboks, som du vil. Det kan være en fordel, hvis ikke du ønsker at forpligte dig til én ladeløsning. 

 • Service og vedligeholdelse inkluderet:

Når du lejer en ladeboks, er service og vedligeholdelse som regel inkluderet i aftalen, og det betyder, at du ikke skal bekymre dig om drift eller ekstra omkostninger.

 • Løbende omkostninger:

Selvom leje af ladeboksen er forbundet med lavere startomkostninger, så er det dog ikke helt omkostningsfrit. Der er nemlig månedlige omkostninger forbundet med at leje din ladeboks, og i sidste ende kan det være dyrere at leje en ladeboks sammenlignet med at købe en.

 • Ingen ejerskab:

Hvis du vælger at leje din ladeboks, så ejer du ikke ladeløsningen selv, og du har derfor ikke den fulde kontrol over den. Hvis du ønsker det, kan det være en god idé at købe din ladeboks i stedet.   

 

Hvis du ønsker en fleksibel løsning med lavere startomkostninger, så kan leje af din ladeboks være den rette løsning for dig. Du får dog ikke den fulde kontrol over din ladeløsning, og du skal også være opmærksom på de løbende omkostninger.

Ladeboks M Ledning

Ladeboks uden abonemment

Vi tilbyder nemlig en samlet ladeløsning til dig, der blot ønsker at betale for den mængde strøm, du bruger til at oplade din elbil.

Leje af ladeboks hos os

Vi har en rigtig god lejeløsning klar til dig, der gerne vil leje din ladeboks i stedet for at købe den. Hvis du vælger at leje din ladeboks hos NRGi, får du blandt andet:

 • Ladeboks
 • Installation
 • Elaftale
 • Smart opladning
Læs mere om leje af ladeboks
DSC 2870

Har du brug for hjælp til at vælge den rette løsning?

Vi ved godt, at det kan være svært at finde ud af, om du mon skal købe eller leje din ladeboks. Heldigvis sidder vi altid klar til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg for netop din situation. Det er helt uforpligtende, og vi gør os umage med at rådgive dig ud fra lige præcis dine behov.

Bliv ringet op
Ikon med strøm

Hvad koster det at lade op?

Vi har opstillet nogle regneeksempler, så du kan få et indtryk af prisniveauet.

Se hvad det koster
Ikon med I

Leasing af ladeboks

Vi hjælper dig med at blive klogere på fordelene ved leasing af ladeboksen.

Læs mere og lease en ladeboks