Mand lader med ladekabel

Hvor lang tid tager det at lade en elbil op?

Hvor lang tid tager det egentlig at lade en elbil op? Faktisk kan vi ikke give dig et entydigt svar på spørgsmålet. Ladetiden for en elbil afhænger nemlig først og fremmest af, om du bruger en ladeboks derhjemme eller en offentlig ladestander. Her på siden kan du blive klogere på alt det der med ladetid.

Hånd Med Stik Ved Ladeboks

Hvor lang tid tager det at lade en elbil op derhjemme?

At lade en elbil op derhjemme er både praktisk og bekvemt, da du let kan oplade elbilen om natten, mens bilen alligevel holder i garagen eller indkørslen. Men hvor lang tid tager det egentlig at lade en elbil op på den måde? Ladetiden kommer først og fremmest an på effekten på din ladeboks, for jo højere effekt, jo hurtigere er opladningstiden også. Foruden ladeboksens effekt er der også en række andre faktorer, der påvirker opladningstiden:

  • Hvilket ladekabel du bruger
  • Opladningseffekten på din elbil
  • Din elbils batteri

Ladetiden for alle elbiler varierer altså, men det er væsentligt at huske på, at de fleste elbiler har dét tilfælles, at du relativt hurtigt kan oplade dem.

Batteri

Hvad koster det at lade en elbil op?

Vi har lavet en beregning, der giver dig en indikation om, hvad du kan forvente af udgifter til dit elforbrug.

Zaptec Go Asphalt Black

Prøv en Zaptec Go ladeboks

Drømmer du om at kunne lade op derhjemme? Det kan vi godt forstå, for det er både økonomisk og bekvemt. Derfor tilbyder vi en samlet ladeløsning til dig, så du kan komme godt i gang med at lade derhjemme. Men hvor lang tid tager det at oplade en elbil med vores ladeboks? 

Zaptec Go har en effekt på 11 kW, og en ladeboks på 11 kW er tilstrækkelig til langt de flestes behov. Den type ladeboks tilbyder nemlig en relativ hurtig opladningstid, og den er eksempelvis kraftig nok til at kunne oplade en elbil over natten, eller mens du er på arbejde. Det passer til langt de fleste behov. Men husk at spørgsmålet om, hvor lang tid det tager at lade din elbil op, også kommer an på dit ladekabel, din elbils opladningseffekt og elbilens batteri.

Bestil en ladeboks på 11 kW
Istock 951110962

Så lang tid tager det at lade en elbil op på farten

Udover at lade din elbil op derhjemme, så kan du også lade, når du er på farten. Men hvor lang tid tager det så at lade en elbil op på den måde? Faktisk er opladning med en offentlig ladestander typisk hurtigere end at lade med en ladeboks derhjemme. Du kan derfor med fordel udnytte den hurtige ladetid, når du er på farten. 

Når du lader med en offentlig ladestander, så har du mulighed for at lade med samme effekt, som den du lader med, når du bruger din ladeboks derhjemme. Men det særligt smarte ved at lade med offentlige ladestandere er også, at du har mulighed for at lave en hurtig opladning med enten hurtig- eller lynladere. Og det er smart af flere forskellige årsager:

    1. Du sparer for det første tid ved at bruge en offentlig ladestander sammenlignet med en ladeboks derhjemme. 
    2. Derudover giver de mange offentlige ladestandere dig også mulighed for at planlægge længere køreture, og du slipper for at bekymre dig om, hvor lang tid det tager at oplade en elbil.

Du skal dog også være opmærksom på, at selvom offentlige ladestandere ofte har hurtigere ladetider, så er det typisk en dyrere løsning sammenlignet med hjemmeladning.

Læs om fordelene ved en ladeboks derhjemme
Ikon med strøm

Ladekabel til elbilen

Med et ladekabel til din elbil kan du komme i gang med at lade både ude og hjemme, og vi har samlet alt, du skal vide.

Læs mere og bestil her
Ikon med I

Ladeboks uden abonemment

Bliv klogere på alt du skal vide om at oplade din elbil uden abonnement, når det kommer til at lade både hjemme og offentligt.

KONTAKT OS

Hvis du sidder inde med flere spørgsmål om vores ladeløsning, så er vi klar til at hjælpe dig. Det er helt uforpligtende.

Kontakt os her