Artikel

Derfor opsætter danskerne solceller: Økonomien betyder mest


For et flertal af danskerne er en lavere elregning den primære årsag til at investere i solceller. Det viser en ny undersøgelse.

Solceller på taget af en bolig

Flere og flere solceller skinner på de danske tage rundt om i Danmark.

Nu viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Exometric, som er en del af vores koncern, hvorfor danskerne vælger at få installeret solceller på taget af deres private bolig – og det er ikke hensynet til klimaet, der er den væsentligste årsag.

Således svarer hele 68 procent af danskerne, at det er udsigten til en lavere elregning, der er den primære årsag til at opsætte solceller mod 32 procent, der gør det, fordi det er en bæredygtig løsning.

Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent her i NRGi, vurderer, at elprisernes himmelflugt de seneste år har en indvirkning på danskernes svar.

”Som følge af de kraftige prisstigninger på energi har mange danskere søgt løsninger, som kan nedbringe deres udgifter til elregningen. Derfor kan jeg godt forstå, at det har været en væsentlig årsag til, at man har fået monteret solceller, siger Bo Halm Andersen.

“Heldigvis går økonomi og klima ofte hånd i hånd. Selvom man køber solceller for at ned­bringe sine udgifter, gør man også noget godt for klimaet.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi
Portrætbillede af Bo Halm Andersen

Ifølge Bo Halm Andersen er solceller på taget godt for både klimaet og pengepungen.

Klima og økonomi går hånd i hånd

Selvom økonomien vejer tungest for de fleste danskere, behøver det ikke udelukke, at man gør en forskel for klimaet, mener Bo Halm Andersen.

Energikonsulenten opfordrer til, at danskerne også har den grønne gevinst med i overvejelserne, når de investerer i solceller.

”Heldigvis går økonomi og klima ofte hånd i hånd. Selvom man køber solceller for at nedbringe sine udgifter, gør man også noget godt for klimaet ved at sikre grøn energi til boligen. Der er dog forskel på solceller, så jeg vil opfordre til, at man også har øje for klima­belastningen, når man vælger sin løsning,” siger Bo Halm Andersen.

Regionale forskelle

Danskernes prioriteter er i store træk de samme, uanset om man spørger københavnerne eller borgere i det jyske.

Der er dog forskel på landsdelene – bl.a. er det 73% af borgerne i Region Nordjylland, der svarer, at lavere udgifter til elregningen er vigtigst for dem, mens tallet ligger på 64% for Region Hovedstaden.

I Frederiksberg Kommune svarer flest, 46 procent, at det bære­dygtige aspekt er vigtigst for dem, mens kommuner som Læsø, Morsø og Rebild vægter det økonomiske højest.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 8.212 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Exometric i 2023.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Hånd Trykker Start På Ovnen

Strømforbruget er flyttet, men mange glemmer tarif­ferne

Danskerne er gode til at flytte deres forbrug og bruge strømmen, når elprisen er lav. Men besparelserne kan potentielt blive endnu større.

05.01.2024

Øst For Paradis

41 projekter får støtte fra Værdi­puljen

Vi har endnu engang støttet spændende projekter, der er værdi­skabende og styrker fællesskabet. Denne gang uddeler vi 5 millioner kroner.

22.12.2023

Kvinde slukker for kontakten

Sidste års elpriser påvirker danskernes strømforbrug

Danskerne ser ud til at holde fast i de gode sparevaner. Særligt ét spareråd er vi vilde med.

15.12.2023

Familie Hilser På Rådgiver2

Travlhed hos landets byggesag­kyndige inden års­skiftet

Det nye bolig­skattesystem har tændt blusset under bolig­markedet, hvor mange sælgere og købere forsøger at få en handel i hus før årsskiftet.

06.12.2023