Artikel

Nu åbner ny millionstor pulje for landets boligejere


Den 11. oktober åbner Energistyrelsen for ansøgninger til en pulje på 100 millioner kroner, der skal hjælpe landets boligejere med at lave energirenoveringer i hjemmet.

Murermestervilla set udefra

Nu kan du få tilskud til energibesparende projekter.

Energirenoveringspuljen er lukket for 2023. Det forventes, at puljen åbner igen i løbet af foråret 2024. 

Hvis en stor del af dit varmeforbrug fiser ud gennem hjemmets sprækker og revner, så kan det være en god ide at sætte dig til rette foran computeren onsdag morgen, hvor Energistyrelsen åbner op for ansøgninger til en ny energirenoveringspulje.

Alle boligejere kan søge om tilskud til renoveringsprojekter i helårsboliger, så længe projektet ikke er sat i gang, og puljens hovedformål er fokuseret på efterisolering af mure og lofter, udskiftning af vinduer samt ventilation og vandbåret rumvarme.

“Der er generelt en stor interesse hos danskere for at gøre deres hjem mere energi­effektive.”
Bo Halm Andersen Byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi

Kun tilskud til energimærke E, F eller G

Lignende puljer har tidligere oplevet voldsom interesse fra landets boligejere, og det forventer Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent fra NRGi også vil være tilfældet onsdag.

“Der er generelt en stor interesse hos danskere for at gøre deres hjem mere energieffektive, og der tror jeg, at den her pulje kan give det sidste skub for mange boligejere i forhold til at få sat gang i de projekter, de måske har gået og udskudt,” siger Bo Halm Andersen. 

Han opfordrer i samme ombæring til, at man sætter sig ind i kravene for at få tilskud inden en ansøgning, så ikke man går forgæves.

Det er eksempelvis kun boliger med energimærke E, F eller G, der kan få tilskud, og der må ikke være foretaget ændringer på boligen, efter energimærket er blevet udstedt.

“For mange boligejere er den største motivation formentlig at nedbringe udgifterne til varme.”
Henrik Sagild Direktør for Skade i Gjensidige

Skab den største positive effekt

Det er altså ikke alle boliger, der kan få del i tilskuddet, men det giver god mening, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.

Det er nemlig de boliger, hvor selv mindre energiforbedringer vil have den største positive effekt.

“For mange boligejere er den største motivation formentlig at nedbringe udgifterne til varme, men her er det vigtigt at påpege, at bedre isolering og udskiftning af ældre vinduer også vil kunne give en enorm gevinst i forhold til et forbedret indeklima, der både vil komme huset og beboere til stor gavn på sigt,” siger han.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
Pingviner I Kattegatcentret

Sæt kryds i kalenderen: Værdipuljen åbner snart

Den 2. oktober åbner vi for ansøgninger til Værdipuljen, som denne gang støtter bæredygtige projekter med fem millioner kroner.

22.09.2023

Føntørrer

Få styr på dit elforbrug - alt hvad du skal vide

Vi er gået efteråret i møde, og med det følger ofte en højere elregning. Vi hjælper dig med at få overblik over dit forbrug og spare på strømmen, så dit elforbrug ikke løber løbsk hen over vinteren.

18.09.2023

Villavej

Overvejer du en varmepumpe? Få husejere kender til tilskud

Mere end hver 3. boligejer er ikke klar over, at de kan få tilskud til en ny varmepumpe. Dermed risikerer de at gå glip af flere tusinde kroner i tilskud.

11.09.2023

Peder Riemann Gammelmark

Et kig bag kulisserne: Sådan får Aarhus Festuge grøn strøm

Smilets by byder op til fest, når hele byen samles om Aarhus Festuge. Vi støtter festlighederne med grøn strøm og har hjulpet byen med at blive klar til den store folkefest.

25.08.2023