Artikel

Stor donation sætter Musikhusparken i et helt nyt lys


Når Aarhus’ nye Musikhuspark åbner i løbet af 2025, bliver det med et særligt lys, der sikrer tryghed i området, men også fleksibel, klimavenlig og innovativ belysning af parken.

Illustration af den kommende Musikhuspark i Aarhus

Den nye Musikhuspark bliver et samlingspunkt for byens borgere og besøgende (Illustration: arkitektfirma Schønherr).

Det er en bevilling på 500.000 kroner her fra NRGi, der giver Aarhus Kommune mulighed for at etablere en helt særlig belysning i parken.

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad er taknemmelig over, at støtten fra NRGi gør det muligt for Aarhus Kommune at gøre den centrale bypark til et smukt centralt og grønt samlingssted for byens borgere og gæster.

"Den nye belysning vil sætte den omdannede Musikhuspark i et helt nyt lys. Det vil både gøre parken smukkere og mere tryg. Jeg er særlig glad for, at vi kan fastholde fokus på klima og bæredygtighed og imødekomme et stort ønske fra den omfattende borgerinddragelse,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

“Den nye belysning vil sætte den omdannede Musikhuspark i et helt nyt lys. Det vil både gøre parken smukkere og mere tryg.”
Rabih Azad-Ahmad Rådmand for Kultur og Borgerservice
Illustration af den kommende Musikhuspark set fra oven

Musikhusparken kommer til at danne rammerne for forskellige aktiviteter (Illustration: arkitektfirma Schønherr).

Grøn oase i smilets by

Den omdannede Musikhuspark bliver Aarhus’ centrale grønne oase, der forbinder natur, kultur og kunst med bæredygtighed.

Parken er designet til at være en attraktion i international klasse, som tilbyder et rum for fællesskab og kreativ udfoldelse. Arbejdet med parken har fra starten haft fokus på biodiversitet og klima. 

”I NRGi har vi over årene støttet adskillige projekter, som skal bidrage til at gøre byen mere attraktiv for både borgere og besøgende,” siger Koncernkommunikationschef i NRGi Tommy Jakobsen, som tilføjer:

”Med donationen til Musikhusparken håber vi på at kunne skabe endnu bedre betingelser for de mange forskellige aktiviteter og fællesskaber, som parken skal danne ramme om.”

Flere tusinde har bidraget med forslag, ønsker og ideer til dem frem­tidige Musikhuspark. Den omfattende bruger­inddragelse har peget på et stort ønske om mere lys i den fremtidige park.

“I NRGi har vi over årene støttet adskillige projekter, som skal bidrage til at gøre byen mere attraktiv for både borgere og besøgende.”
Tommy Jacobsen Koncernkommunikationschef i NRGi

Fakta om Musikhusparken

Den nye Musikhuspark er udarbejdet af Schønherr, Habitats, Artelia og Morten Stræde.

Parken vil få frodige områder med plads til hyggeligt hverdag­ophold. Der vil også være åbne og luftige græsarealer med plads til events, fællesskab og bevægelse. Parken kommer desuden til at byde på ikoniske kunstinstallationer som James Turrells monumentale The Dome. Derudover bliver der plads til et nyt, legende vandværk af Morten Stræde.

Parken får også en spændende ny legeplads mellem ARoS og Musikhuset for børnefamilierne. Og der bliver mulighed for i vintermånederne at komme på glatis på den nye bæredygtige skøjtebane designet specielt til parken.

Dyk ned i andre nyheder

Nyheder
NRGi Hånd Slukker Stikkontakt

Det er vigtigst for danskerne, når de vælger elaftale

Prisen er det vigtigste for danskerne, når de vælger el­aftale. Det viser en ny undersøgelse.

18.01.2024

Solceller På Taget Af En Privat Bolig

Derfor opsætter danskerne solceller: Økonomien betyder mest

For et flertal af danskerne er en lavere elregning den primære årsag til at investere i solceller. Det viser en ny undersøgelse.

12.01.2024

Hånd Trykker Start På Ovnen

Strømforbruget er flyttet, men mange glemmer tarif­ferne

Danskerne er gode til at flytte deres forbrug og bruge strømmen, når elprisen er lav. Men besparelserne kan potentielt blive endnu større.

05.01.2024

Øst For Paradis

41 projekter får støtte fra Værdi­puljen

Vi har endnu engang støttet spændende projekter, der er værdi­skabende og styrker fællesskabet. Denne gang uddeler vi 5 millioner kroner.

22.12.2023