Luft-til-vand varmepumper til boliger på 300 m2


Overvejer du at udskifte din nuværende varmekilde? En luft-til-vand varmepumpe er en optimal totalløsning til en bolig på 300 m2, men der er flere forskellige faktorer, du skal være opmærksom på, når det kommer til antal, størrelse og pris.

Er en luft-til-vand varmepumpe ideel til en bolig på 300 m2?

Hvilken type varmepumpe passer til en bolig på 300 m2? Det korte svar er, at en luft-til-vand varmepumpe er en optimal løsning til en bolig på 300 m2. Det er en udbredt varmepumpetype, der har en høj effektivitet og både kan opvarme brugsvand og levere varme i gulvene og radiatorerne. En luft-til-vand varmepumpe er derfor en totalløsning.

Der findes overordnet tre typer varmepumper. Men hvorfor er det lige netop luft-til-vand varmepumpen, der er ideel til 300 m2 boliger? En jordvarmepumpe kræver et noget større areal, en større investering og en stor opgravning af baghaven. Derfor egner den sig også i højere grad til større boliger.

En luft-til-luft varmepumpe er en tredje type, og det er også en udbredt løsning. Dog egner den sig bedst til mindre boliger eller som supplerende varmekilde til andre varmeløsninger. Forskellen på en luft-til-luft varmepumpe og en luft-til-vand varmepumpe er også, at luft-til-luft modellen ikke er en totalløsning. Den kan derfor ikke både give dig varmt brugsvand og varme i boligen. Det gør også, at en luft-til-vand varmepumpe i højere grad vælges – især til store boliger på 300 m2.

Sådan virker en luft-til-vand varmepumpe
Varmepumpe i bryggers

En bolig på 300 m2 har brug for mere end én varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er en optimal løsning, hvis du har en bolig på 300 m2, men faktisk har du behov for mere end én varmepumpe, når din bolig er på så mange kvadratmeter. 

En enkelt luft-til-vand varmepumpe har simpelthen ikke tilstrækkelig kapacitet til at dække varmebehovet i en bolig på 300 m2, når det kommer til både varmt vand i hanerne og varme i gulvene og radiatorerne. For at sikre at din varmepumpe kan levere tilstrækkeligt med varme, er det derfor nødvendigt, at du installerer to varmepumper. 

Det understreger, at det er vigtigt, at du tager højde for størrelsen på din bolig, når du skal investere i en varmepumpe. Nogle varmepumpetyper passer bedre til nogle boligstørrelser end andre, og hvis du har en større bolig, så kræver det endda mere end én varmepumpeløsning.

Størrelsen på din luft-til-vand varmepumpe afhænger af flere faktorer

Hvor stor skal luft-til-vand varmepumpen være til en bolig på 300 m2? Der er flere faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at det typisk er nødvendigt med to luft-til-vand varmepumper, hvis du har en boligstørrelse på 300 m2. En større bolig kræver nemlig helt naturligt ekstra kapacitet.

Udover størrelsen på din bolig afhænger varmepumpens størrelse også af din boligs isolering. Har du en nyere bolig med god isolering, eller bor du i et ældre hus med en knap så god isolering? En velisoleret bolig kan helt naturligt klare sig med en varmepumpe med en mindre kapacitet – og omvendt.

Derudover afhænger størrelsen på en luft-til-vand varmepumpe til en bolig på 300 m2 også af dit varmebehov – både når det kommer til varme i boligen og varmt vand i hanerne. Hvis du har et større forbrug, så kræver det også, at din varmepumpe kan dække det. Det stiller derfor også krav til varmepumpens effekt.

Det er altså en kombination af flere forskellige faktorer, der er med til at afgøre, hvor stor en luft-til-vand varmepumpe der er passende til en bolig på 300 m2. Og det er altid en god idé at rådføre dig med en professionel, så du er sikker på at få den helt rette løsning.

Billedet er udlånt af Vaillant (1)

Hvad koster en luft-til-vand varmepumpeløsning til en bolig på 300 m2?

Overvejer du at investere i en luft-til-vand varmepumpe til din bolig på 300 m2? Så er du sikkert også interesseret i at vide, hvor meget sådan en varmepumpeløsning koster.

Faktisk er investeringen i en luft-til-vand varmepumpe til en boligstørrelse på 300 m2 noget større end til boliger på eksempelvis 150 m2 eller 200 m2. Det skyldes, at du har behov for to varmepumper, når du har en større bolig. Det skyldes også, at en bolig på 300 m2 stiller en række krav til varmepumpens kapacitet. Og jo større kapacitet, jo højere er prisen også.

Prisen på en luft-til-vand varmepumpe ligger typisk på 190.000 - 205.000 kroner. Det inkluderer både varmepumpen og installationen af den.

Om finansieringen af luft-til-vand varmepumper

Vi tilbyder gratis rådgivning om din optimale varmepumpeløsning

Vi hjælper med at finde ud af, hvilken varmepumpeløsning der er optimal for lige præcis din bolig. For at få en helt konkret pris på, hvad en luft-til-vand varmepumpe koster til lige præcis din 300 m2 bolig, kræver det en besigtigelse. Og det kan vi heldigvis hjælpe med. Vi rådgiver dig også om, hvilken kapacitet din varmepumpe skal have for at kunne dække din boligs varmebehov.

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe

Har du spørgsmål til, hvordan du får reduceret din elafgift? Husk, du kan skrive til varmepumpe@nrgi.dk eller ringe på 7027 7798 alle hverdage kl. 9.00 - 15.00.